Ανορεξια-Βουλιμια μια συζητηση με την διατροφολογο μου
Καλησπερα και παλι σε ολους,για οσους εχουν διαβασει την ιστορια μου υπηρξα ανορεξικη και μετα βουλιμικη κατι που ακομα παλευω να ξεπερασω...λοιπον που ειχα ραντεβου με την διαιτολογο μου συζητησαμε σχετικα με αυτες τις δυο διατροφικες διαταραχες(ειναι ιδεικευμενη σε αυτες)Λοιπον για να μπω στο θεμα...τις ελεγα(πριν ανακαλυψω αυτο το φορουμ)πως ειμαι η μοναδικη περιπτωση που ξαφνικα ενω ημουν τοσο αδυνατη-ανορεξικη επεσα στην βουλιμια και πηρα αποτομα τοσα κιλα...εκεινη με εξεπλιξε με την απαντηση πως ημουν τυχερη εξηγωντας μου πως τα ποσοστα θνησιμοτητας στην ανορεξια ειναι πολυ μεγαλυτερα απο οτι στην βουλιμια χωρις αυτο να σημαινει πως η δευτερη στερειται σε κινδυνους και σοβαροτητα για την υγεια.Επισης μου ειπε πως υπαρχουν περιπτωσεις στην ανορεξια που υπαρχει αυτοιαση οπως και στην βουλιμια αλλα σε μικροτερο ποσοστο.Το σιγουρο ειναι πως η βουλιμια δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να αντιμετωπιστει με διατα αλλα με ισορροπιμενη διατροφη που να προσαρμοζεται στις αναγκες αλλα κυριως τις προτιμησεις του καθε ατομου ξεχωριστα...Για παραδειγμα(μπορει να φανει γελοιο αλλα ειληκρινα αληθευει)ολα τα βουλιμικα που εχω κανει μεχρι τωρα ηταν με τροφιμα που στερηθηκα και λατρευω:δημητριακα,φρουτα,� �ακες,ρεβυθια,βρωμη,φετα,αν� �οτυρο,λαδερα,παξιμαδια,ψωμ ι μαυρο...υγειηνα μεν αλλα οχι σε υπερποσοτητες οπως ετρωγα εγω επειδη 2 χρονια ανορεξια τιποτα απο αυτα δεν εβαζα στο στομα μου,ουτε γλυκα ουτε τετοια βρωμικα φαγητα που ετσι και αλλιως δεν πολυετρωγα.Εκει που θελω να καταληξω ειναι πως δεν μπορει καποιος να κανει διατροφη με κρεατα ψητα και σαλατες,οπως εκανα εγω,αν δεν του αρεσουν γιατι μοιραια αργα η γρηγορα το σωμα του θα αναζητησει αυτο που στερειται ενω του αρεσει και θα επανακτησει ξανα ισως και περισσοτερα τα κιλα που τοσο μοχθησε να απωβαλει...ευχομαι να μην σας κουρασα...αναμενω γνωμες καλη συνεχεια σε ολους:starhit: