Τη γνωμη σας παρακαλω για το ενδογαστρικο μπαλονι
Γεια σας και πάλι μετά από ενα χρόνο απουσία και πολύ φαγοπότι.
Θέλω τη γνώμη σας για το θέμα που με απασχολεί.
Έχω ΔΜΣ 43 και ασφυκτιώ από τα υπερβολικά κιλά μου.
Πρέπει επειγόντως να χάσω βάρος και για την υγεία μου αλλά και γιατί θέλω να μείνω έγκυος σε δεύτερο παιδάκι καθώς ο μικρός μου έιναι 5 χρονών και εγώ μεγαλώνω και φτάνω σε επικίνδυνα όρια!
Έχω πολυκυστικές ωοθήκες που δε μου δημιουργούν προβλήματα γονιμότητας από όσο ξέρω γιατί το πρώτο παιδί ήρθε πολύ εύκολα και γρήγορα και γενικά έχω σταθερό κύκλο.
Το θέμα είναι ότι λόγω χαρακτήρα και λόγω της δουλειάς μου που είναι και τα δυο σούπερ αγχωτικά,τρώω για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.
Δεν πληρώ τα κριτήρια κάποιας συγκεκριμένης διατροφικής διαταραχής.Απλά τρώω πολλές φορές της ημέρας γιατί πεινάω πολύ και extra τρώω και τις παχυντικές λιχουδιές από λαιμαργία και άγχος.
Σκέφτηκα να βάλω το ενδογαστρικό μπαλόνι αν και ξέρω ότι δεν έχει καλά και μόνιμα αποτελέσματα.Ξέρω ότι τώρα το τοποθετούν σε υπερβολικά παχύσαρκους για να χάσουν γρήγορα κιλά πριν από άλλα χειρουργεία παχυσαρκίας. Εγώ απλά θέλω μια βοήθεια για την αρχή,να χάσω κάποια κιλά πιο γρήγορα και εύκολα και μετά να μείνω έγκυος.Δίαιτα σκέτη μου φαίνεται βουνό και δεν τη ξεκινάω καν.
Έκανα γαστροσκόπηση και μου βρήκαν μια μικρή παλινδρόμηση.
Και ο γαστρεντερολόγος ήταν κατηγορηματικός εναντίον του μπαλονιού και με παρέπεμψε σε είδικό γιατρό βαριατρικής χειρουργικής.Εγώ όμως δεν θέλω να υποβληθώ σε χειρουργείο καθώς θέλω να μείνω όσο πιο σύντομα έγκυος μετά από την απώλεια τουλάχιστον 20 κιλών.Δεν θα έχω γίνει αδύνατη αλλά θα μπορώ να αντεπεξέλθω καλύτερα στην εγκυμοσύνη.
Θέλω απλά την ώθηση που μπορεί να μου δώσει η ταχύτερη απώλεια βάρους από το μπαλόνι.
Δεν ξέρω μπορεί να κάνω λάθος και να μην συμβεί έτσι.Αλλά γενικά νιώθω μια απελπισία και φοβερό άγχος για να μείνω σύντομα έγκυος.Φοβάμαι ότι θα περάσουν τα χρόνια και ακόμα εγώ θα παλεύω.Προσπαθώ να αντιμετωπίσω και την πρωταρχική αιτία(το άγχος) αλλά κι αυτό είναι μια μακτοχρόνια και επίπονη διαδικασία.
Πείτε μου τη γνώμη σας.Αξίζει να υποβληθώ σε μια τέτοια διαδικασία(τοποθέτηση μπαλονιού) έχοντας επίγνωση των ορίων και της αποτελεσματικότητας της μεθόδου ή να προσπαθήσω μόνο με δίαιτα;