Quote:
Originally posted by mitsimou
Καλησπερα σας,
Τυχαια ψαχνοντας για διαιτες βρηκα το φορουμ σας και αποφασισα να γραψω αναζητώντας απο την μια συμπαρασταση και απο την άλλη συμβουλες.
Τα τελευταια 2 χρονια πηρα 24 κιλα εφτασα στα 84 δηλαδη και πλεον ειπα τερμα.
Τελεια και παυλα.
Ειμαι 1,75 υψος και 34 χρονων.
2 φορες εχω ξαναπαχυνει αλλα το ανωτερο ηταν 71 κιλα.
Την πρωτη φορα λογω καποιων χαπιων στα 20 οπου τα εχασα σε 6 μηνες περιπου και ξανα γυρω στα 25 λογω καταθλιψης οπου τα ξαναεχασα παλι.
Τα τελευταια 2 χρονια πλεον ζω με τον αντρα μου, κατι που μεχρι να προσαρμοστουμε ειχαμε και δουλειες να φτιαξουμε το σπιτι πεφταμε στα delivery, κατι που ειμαστε λιχουδηδες και οι δυο με γλυκα και χαζομαρες ανεβηκαμε στην ζυγαρια και παθαμε εγκεφαλικο και οι δυο.
Για να μην σας κουραζω βρηκα αυτη την διατροφη και πιστευω οτι ταιριαζει και στους δυο μας και μπορω να την ακολουθησω:
Πρωινό
● 1 ποτήρι γάλα (1,5 % λιπαρά) ή 1 γιαούρτι (2% λιπαρά) ή 30 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά ή κουλουρι Θεσσαλονικης
● 1/2 φλιτζάνι δημητριακά πρωινού ή 2 φρυγανιές
Δεκατιανό
● 1 φρούτο εποχής
Μεσημεριανό
● 120 γρ. ψάρι ή κοτόπουλο ή μοσχαρίσια μπριζόλα ή 2 μέτρια μπιφτέκια
●1 μικρή σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
●1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια ψητή ή βραστή πατάτα
ή
● 1½ φλιτζάνι φακές ή φασόλια ή ρεβίθια, μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα
● 30 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρά
● 1 μικρή σαλάτα από ωμά ή βραστά λαχανικά με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
● 1 φέτα ψωμί
ή
● 1½ φλιτζάνι φασολάκια ή αρακά ή μπάμιες, μαγειρεμένα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά μερίδα
● 1 αυγό βραστό
● 30 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά
● 1 φέτα ψωμί
Απογευματινό
●1 φρούτο
Βραδινό
● 60 γρ. κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο ή 1 μικρό μπιφτέκι ή 60 γρ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά ή 1 αυγό
● 1 μικρή σαλάτα ωμή ή βραστή ή 1 φλιτζάνι όσπρια ή λαδερά (αν υπάρχουν από το μεσημεριανό γεύμα)
με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
● 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι ρύζι ή 1 μέτρια πατάτα ψητή ή βραστή
ή
● 1 αραβική πίτα με 1 φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά και 1 φέτα γαλοπούλα
● 1 μικρή σαλάτα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο
ή
● 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) με 1 φλιτζάνι δημητριακά
● 1 φρούτο
ή
● 1 κεσεδάκι γιαούρτι (2% λιπαρά) με φρουτοσαλάτα (2 φρούτα ), με 1 κουταλιά δημητριακά και 1 κουταλάκι μέλι
Επειδη τα τελευταια 2 χρονια αποχτησαμε το κακο συνηθειο μετα απο καθε φαγητο να τρωμε και το γλυκακι μας τον τελευταιο μηνα μετα απο καθε γευμα πινω τσαι Maria Luiza και μου φευγει η επιθυμια.
Θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν βρισκω πουθενα οταν λεει 1φλυτζανι ποσα γραμμαρια εννοει?
Με εχει βολεψει και ζυγιζω τι θα φαω και κατα προσεγγιση θεωρω οτι το ενα φλυτζανι ειναι 200γρμ ειναι σωστα?
Μετα απο ενα μηνα εχω χασει 3 κιλα. Εχω παρα πολυ δρομο μπροστα μου μεχρι τα 60 κιλα και θα ηθελα μια συμπαρασταση.
Ευχαριστω!
καλή αρχή!!! με αυτή τη δίαιτα, με περισσότερες επιλογές στο μεσημεριανό είχα χάσει 4 κιλά σε ένα μήνα! και το καλύτερο; οταν είχα σταματήσει έφαγα τον αγλαίωρα - και κυριολεκτώ (αυτο δεν είναι το καλύτερο) αλλα δεν πήρα για έναν μήνα ούτε γραμμάριο!!! (εδω είναι το καλύτερο) έχεις δίκιο για το φλυτζάνι, κι εγω έτσι το μετράω, σχεδόν τα 2/3 του νεροπότηρου