ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ.............................
Καλησπέρα/καλημέρα σε όλους σας...
Μόλις γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ, το ποίο βρήκα τυχαία καθώς έψαχνα πληροφορίες και χάρηκα γιατί τόσο καιρό πίστευα πως ήμουνα μόνη μου σε όλο αυτό....
Το πρόβλημά μου είναι το εξής.. Είμαι 24 ετών και από τα 15 μου έμαθα ότι έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Όπως καταλαβαίνετε, έχω δυστυχώς όλα τα τυπικά συμπτώματα. Είμαι παχύσαρκη, έχω έντονη τριχοφυία γενικά (κυρίως στο πρόσωπο), η διάθεσή μου είναι πεσμένη, πολλές φορές σκέφτομαι ότι έχω κατάθλιψη. Πήρα για ένα χρόνο στα 15-16 αντισυλληπτικά, τα μελιάν και μετά τα έκοψα. Η περίοδός μου, έρχεται περίπου ανά 1μιση μήνα. Από εκεί και πέρα, ντρέπομαι που το λέω, δεν έχω κάνει τίποτα για εμένα... Δεν πήρα κάνεν άλλο χάπι, δεν έκανα ενδοκρινολογικές εξετάσεις και στο γυναικολόγο έκανα απλά τις τυπικές ετήσιες εξετάσεις για πρώτη φορά στα 22 και ξανά πέρσι στα 23. Με ρώτησε αν θέλω να πάρω αντιανδρογόνα λόγω της τριχοφυίας, και επειδή γενικότερα έχω ένα θέμα με τα χάπια (ούτε ντεπόν δεν παίρνω εάν δεν π ε θ α ί ν ω στον πόνο) του είπα πως όχι.
Ο γυναικολόγος στα 20 μου'χε πει να χάσω απαραίτητα βάρος και θα φτιάξουν όλα. Στα 21 λοιπόν πήγα σε διατροφολόγο και με τη βοήθειά του, έχασα 21 κιλά. Ήμουνα 99 και έφτασα στα 78 (έχω 1.70 ύψος). Ήμουν υπέρβαρη και πάλι φυσικά αλλά ένιωθα καλά... Ήθελα να έφτανα τα 68 περίπου, όχι πιο κάτω γιατί δεν είναι και το σκαρί μου τέτοιο. Δυστυχώς, ξαναπήρα πάλι όοοολα τα κιλά εδώ και 3 χρόνια. (Βρίστε με όσο θέλετε, ήταν η μεγαλύτερη χαζομάρα που έχω κάνει). Και βρίσκομαι σε απόγνωση τώρα....
έχω τρομερό θέμα με τα κιλά, με την τριχοφυία, με την σκέψη ότι μπορώ να μην κάνω παιδάκι στο μέλλον, με το ότι μπορεί να έχω προδιάθεση για διαβήτη (έχει ο πατέρας μου).
Με έχει πιάσει κατάθλιψη, νιώθω ότι έχω όλα τα άσχημα του κόσμου επάνω μου και δεν ξέρω από ΤΙ από όλα να ξεκινήσω... Να πάω σε ενδοκρινολόγο? Να πάω ξανά σε γυναικολόγο? Μέχρι και ψυχολόγο σκέφτηκα λόγω του ότι έχω τόσο άσχημη διάθεση... Με το θέμα της τριχοφυίας, δεν έχω ιδέα τι να κάνω επίσης. Έχω, επιπλέον, την υποψία -αν όχι βεβαιότητα- ότι πάσχω από υπερφαγία. Είδα τα συμπτώματα και έχω τα περισσότερα. Με έχει επηρεάσει τόσο πολύ αυτό το θέμα που έχω γίνει τρομερά επιθετική σε όλους, ενώ είμαι απίστευτα ευαίσθητη μέσα μου και πονάω... πονάω τόσο πολύ... Θέλω να τα αλλάξω όλα αυτά, να κάνω κάτι τώρα όσο δεν έχουν περάσει τα χρόνια και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω... Μου φαίνονται βουνό.... Είναι ό,τι χειρότερο για μια γυναίκα αυτό το σύνδρομο, όσες έχετε παρόμοια συμπτώματα μπορεί να με καταλάβετε.....
Δεν έχω και το θάρρος να μιλήσω πουθενά τόσο ανοιχτά, γι'αυτό ανοίχτηκα τόσο πολύ εδώ... Ελπίζω κάποια πιο έμπειρη που μπορεί να έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, να μπορεί να με συμβουλέψει....
Ευχαριστώ όπως και να'χει και συγνώμη για το τόσο μεγάλο νήμα.
Να περνάτε όμορφα :)