Ψυχολογια δίαιτα κατάθλιψη και άλλα τινά
Σήμερα με έχει πιάσει κατάθλιψη, η μάχη με τη ζυγαριά είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί χρόνο, χρήμα και θέληση. Καμιά φορά αναρωτιέμαι πως έφτασα να ζυγίζω 108 κιλά από 67 που ήμουν, γιατί παράτησα τον εαυτό μου. Από την αρχή του καλοκαιριού και την διατροφή που άρχισα έχω χάσει 11 κιλά και αυτό μου δίνει ελπίδες για το αύριο αλλά ακόμα απέχω από την εικόνα που έχω για τον εαυτό μου, ξέρετε πως είναι να είσαι αδύνατος και να έχεις λιγότερο από 13 % σωματικό λίπος και να ξυπνάς ένα πρωί και όχι μόνο να έχεις πάρει τα κιλά που έχασες αλλά και άλλα 5-6 ακόμα ??? είναι συναίσθημα που δεν το αντιμετωπίζεις εύκολα. Το να δουλεύεις για τους στόχους σου και για τα όνειρά σου απαιτεί πολύ υπομονή και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Καμιά φορά έχω τόση αμφιβολία αν θα τα καταφέρω . Ελπίζω να βρω κάτι θετικό που να πιστέψω, να βρω κάτι στο οποίο μπορώ να χτίσω κάτι, να βρω ένα στήριγμα για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. ʼραγε πως μπορεί να βρει ο άνθρωπος κάτι για να συνεχίσει, κάτι που να του δίνει δύναμη , αυτό το κάτι μπορεί να είναι θετικό όπως η αγάπη για το σώμα σου και τον εαυτό σου ή κάτι αρνητικό όπως το μίσος που αισθάνεσαι για τους ανθρώπους που νιώθεις ότι εισπράττεις την χλεύη τους κάθε φορά που σε αντικρίζουν, πόσα πράγματα μπορεί να λένε πίσω από την πλάτη σου για το αυξημένο σωματικό βάρος σου. Οι άνθρωποι είναι κακοί, θα σε χτυπήσουν εκεί που πονάς , μπορείς άραγε να στηρίξεις την προσπάθειά σου στην εκδίκηση που θα πάρεις όταν θα είσαι φυσιολογικός ??? είναι ψυχικά υγειές αυτό??? Μήπως το τίμημα είναι πολύ μεγάλο ??? δεν μπορώ να βρω όλες τις απαντήσεις , μακάρι να μπορέσω να βρω την υπομονή και την δύναμη να ξεπεράσω τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μου , το καλύτερο πράγμα για αυτό είναι οι στίχοι από ένα τραγούδι της Laura Pausini , ascolta il tuo cuore . Πρέπει να ακούσω την καρδιά μου για να φτάσω στην Ιθάκη μου. Αυτά?