για μαμαδες και μπαμπαδες
Καλησπερα,
ηθελα να ρωτησω κατι που καιρο με προβληματιζει-μαλλον απ οταν γεννησα...
Φοβαστε για το ή τα παιδια σας μη τρωνε λαθος και φτασουν στο σημειο που ειστε σεις;
Εμενα ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους μου φοβους.
Πραγματικα θελω να μαθει τρωει σωστα -ειναι 19 μηνων- αλλα φοβαμαι οτι δεν ειμαι καλο παραδειγμα:-(
βεβαια οτι του δινω ειναι χωρις ζαχαρη,μπισκοτα ολικης αλεσης,παριζακι γαλοπουλας και τετοια,αλλα καμμια φορα δινεις και κατι παραπανω.
Δε θελω να γινω νευρωτικη μανα και να του κανω τη ζωη δυσκολη και να μαι εγω υπαιτια για καποιο προβλημα αργοτερα,αλλα φοβαμαι τοσο μη παλευει κι αυτος στη ζωη του οπως εγω με τα κιλα.
Ενα περιστατικο που εγινε τις προαλλες με προβληματισε για τις σκεψεις μου αυτες.
Ηρθε η πεθερα μου σπιτι,δεν ερχεται πολυ συχνα ειμαστε μακρια,και του εφερε κρουασαν.
Μολις τον ειχα ταισει μεσημεριανο και ο μικρος ειδε το κρουασαν και το ηθελε.
Εγω θυμωσα που του το εδειξε,αλλα δεν ειπα τπτ.
Μετα ο μικρος εκλαιγε και τι να κανω,του εδωσα λιγο, λεγοντας μεταξυ σοβαρου και αστειου στη πεθερα οτι δε κανει να τρωει σοκολατα και να μη του δινει συχνα.
Αυτη με διαβεβαιωσε πως οχι και μια φορα δε πειραζει.Μετα συνεχισε λεγοντας τον μικρο,να φαει και πως η μερεντα ειναι καλη.
Εκει εγω εσκασα.
Ε οχι και καλη η μερεντα,της ειπα.
Αληθεια αργοτερα το σκεφτομουν και βρηκα τον ευατο μου λιγο υπερβολικο με τη πεθερα μου,μια φορα ηρθε η γυναικα και την πηρα απο τα μουτρα.αλλα πραγματικα εχω τοσο αγχος.
Απο την αλλη σκεφτομαι πως σιγουρα-ετσι νομιζω δηλαδη-θα σκεφτεται πως εγω τρωω τις βλακειες και στο παιδι κανω διαιτα...
Ειλικρινα δε ξερω τι να σκεφτω.
Να ειμαι χαλαρη στο θεμα του παιδιου;Αλλωστε ο αντρας μου δεν ειναι παχυς,οποτε μπορει να εχει τα δικα του τα γονιδια.
Αλλα απο την αλλη δε θελω να ειμαι η χοντρη με το χοντρο παιδι...να του καταστρεψω απο τωρα την υγεια του;
Πειτε καμμια συμβουλη οσοι και οσες εχετε την ιδια απορια.
Ευχαριστω.