Είναι εφικτό να πάρει κάποιος 8 κιλά σε 28 ημέρες;
Καλησπέρα παιδιά?
Δεν ξέρω πώς να γράψω χωρίς να γίνω μελό or smth, αλλά μια απελπισία τη νιώθω, όπως και κάμποσα νεύρα.
Πριν από 5,5 χρόνια έβαλα γαστρικό δακτύλιο. Έχασα γύρω στα 50+ κιλά. Τα τελευταία 2 χρόνια χάνω απελπιστικά αργά. 2-3 κιλά/χρόνο.
Ξεκίνησα από τα 182 και μέχρι πριν 6 μήνες ήμουν 129-130 κιλά χωρίς να μπορώ να χάσω άλλα για πολύ μεγάλο διάστημα.
Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα υγείας που ακόμα δεν έχω βρει τί είναι και μέσα στις υποψίες μου ήταν και ενδεχόμενο πρόβλημα με τον δακτύλιο. Τον ήλεγξα και ο γιατρός μου με καθησύχασε πως δεν συμβαίνει κάτι.
Επειδή, παρ' όλ' αυτά πονούσα υπερβολικά πολύ στην κοιλιά, πάνω αριστερά, κάτω από το στήθος περίπου, είπαμε να ανοίξουμε λίγο τον δακτύλιο και από τα 6 ml που είχα για πολύ καιρό (όπου και θεωρούσε ο γιατρός που πως είναι πολλά και ίσως θα ήταν καλύτερα να είχα λιγότερα), αφήσαμε 3 ml.
Οι πόνοι έφυγαν στο καπάκι για μεγάλο διάστημα, αλλά επανερχόντουσαν που και που χωρίς να έχω καταλάβει κάτω από ποιες συνθήκες. Συν ότι είχε διαπιστωθεί φλεγμονή (αυξημένη ΤΚΕ και CRP) για πολλούς μήνες.
Όλα αυτά έγιναν τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε. Μέχρι και το Γενάρη -πριν 2 μήνες- είχα πάρει 2 κιλά περίπου, κάτι που το περίμενα κιόλας.
Μέχρι που μέσα στο Γενάρη σε διάστημα 4 εβδομάδων πήρα 6-8 κιλά.
Το διάστημα αυτό ήμουν εκτός σπιτιού και η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να έχω τη διατροφή μου σε απόλυτο έλεγχο χωρίς αυτό να σημαίνει πως έτρωγα και τόσο άσχημα. Απλώς έτρωγα μαγειρεμένα σπιτικά φαγητά από άλλους και λίγα γλυκά παραπάνω, λόγω ημερών.
Έφτασα να είμαι σήμερα 140 κιλά, να προσέχω τη διατροφή μου στο βαθμό που μπορώ (προσπαθώ να κυμαίνομαι στις 1700 kcal)
Και να μην μπορώ να χάσω ούτε μισό κιλό.
Να σημειώσω πως παίρνω από 15 Φεβρουαρίου κάτι χάπια για τον θυρεοειδή -με συνταγή γιατρού- γιατί διαπιστώθηκε πως έχω χαμηλή έκκριση μιας ορμόνης λόγω του ότι ο θυρεοειδής μου έχει μικρό μέγεθος για τον σωματότυπό μου και δεν μπορεί να εκκρίνει την πόσότητα των ορμονών που χρειάζομαι.
Μέρχι στιγμής δεν έχω δει καμιά διαφορά.
Φυσικά η απορία παραμένει?
Βρίσκω τα 6-8 κιλά υπερβολικό αριθμό για 4 εβδομάδες. Είναι κάτι εφικτό;Βρίσκω τα 6-8 κιλά υπερβολικό αριθμό για 4 εβδομάδες. Είναι κάτι εφικτό;
Εδώ και 3 ημέρες πίνω κάθε πρωί Lipotox (τα φακελάκια) με την ελπίδα να βοηθήσει την κατάσταση.
Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να έχω έντονη δραστηριότητα λόγω προβλήματος με τη μέση, αλλά προσπαθώ να περπατάω 10'-15' πιο πολύ για λόγους υγείας γενικότερα.
Τί να κάνω για να ξεκολλήσω; Με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση μια ολόκληρη ζωή, κυριολεκτικά.