14 χρόνια... τελευταία απόπειρα απεξάρτησης.
Καλησπέρα σε όλους....
Γραμμένη στο φόρουμ είμαι κάτι χρόνια, αρχικά το παρακολουθούσα, όμως μετά σταμάτησα αφού είδα οτι ψυχολογικά δε με βοηθούσε να διαβάζω παρόμοια περιστατικά, αλλά με ωθούσε στο να "αποποινικοποιώ" τη δική μου συμπεριφορά και πρόβλημα.
Μιας και πλησιάζουν τα γενέθλια των πρώτων -άντα, και ως συνήθως υπόσχομαι αλλαγές στον εαυτό μου (άραγε είμαι η μόνη; ) θα ήθελα να κάνω μία νέα δυναμική προσπάθεια απεξάρτησης από τη βουλιμία που με βασανίζει τα τελευταία 14 χρόνια.
Έχω περάσει από πολλά στάδια ψυχολογικά ως προς αυτό το θέμα και πλέον, μετά από τόσα χρόνια, ειμαι στην κατάσταση που ειναι απλά ένα γεγονός για μένα, δε με απασχολεί ιδιαίτερα, δε νιώθω τύψεις, δε με "ρίχνει" το κάθε βουλιμικό επεισόδιο και πλέον το θεωρώ δεδομένο ότι θα ετοιμάσω και προμελετήσω μία επίσκεψη (κάθε μέρα) στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσω πράγματα αποκλειστικά και μόνο που θα φάω και μετά θα βγάλω.
Πριν 2 χρόνια είχα αρχίσει ψυχοθεραπεία (gestalt) και είχα συνειδητοποιήσει κάποιες συνδέσεις μεταξύ των επεισοδίων μου και της ψυχολογίας μου... και ήταν η πρώτη φορά που μου τέθηκε το ερώτημα πριν το βουλιμικό επεισόδιο να κάτσω λίγα λεπτά να σκεφτώ πώς νιώθω.
Ψυχοθεραπεία έκανα περίπου 5 μήνες, το ξέρω, όχι αρκετό, αλλά μετα έφυγα για εξωτερικό και σταμάτησα...
Αυτό που με προβληματίζει πιο πολύ δεν ειναι η υγεία μου (παρόλο που πριν 2 χρόνια είχα ένα επεισόδιο οισοφαγοκοίλης και έπαθα έναν πανικό...) αλλά το ότι πλέον δε μπορώ να μπω σε σούπερ μάρκετ και να ψωνίσω πράγματα που απλά θα τα φάω και δε θα τα βγάλω. Ίσως σας φαίνεται αστείο, δεν ξέρω... αλλά δε μπορώ να μπω σε μαγαζί που πουλάει τρόφιμα... Βλέπω τον κόσμο μέσα στα σούπερ μάρκετ που αγοράζουν φαγητό, κανονικό φαγητό, συζητάνε πώς θα το μαγειρέψουν, τι θα κάνουν... και ... ζηλεύω. Το φαΐ για μένα έχει χάσει το νόημά του. Δε μαγειρεύω, αγοράζω μόνο πολύ συγκεκριμένα πράγματα (3-4) τα οποία έχουν πάντα τον ίδιο σκοπό. Το ψυγείο μου μέσα έχει μόνο γιαούρτι, ίσως και φρούτα ή σαλάτα.
Σκέφτομαι σαν τελευταία απόπειρα να πάω στο κέντρο ΑΝΑΣΑ. Διάβασα ένα παλιό τόπικ αλλά θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ακολουθήσει το πρόγραμμα που προσφέρουν εκεί για μεγάλο διάστημα και αν μπορεσε να απεξαρτηθεί.
Ευχαριστώ πολύ.