Quote:
Originally posted by -wow-
Δεν ξερω τι με σταματαει απο το να γινω χορτοφαγος..
Τις περισσοτερες φορες δεν τελειωνω το φαγητο μου αν εχει κρεας γιατι σκεφτομαι το ζωακι που σκοτωθηκε για να το φαω εγω.. Οτι στην ουσια τρωω ενα πτωμα..
Ψαρια δεν τρωω γιατι απλα δεν μπορω! Τα βλεπω ολοκληρα στο πιατο μου και τα φανταζομαι να κολυμπουν ανεμελα στα νερα...
Αυγα=ωαρια=αηδια. Δεν τα ετρωγα μεχρι που εκανα την επεμβαση και πρεπει να τρωω..
Το γαλα μου αρεσει μεχρι την στιγμη που θα σκεφτω απο που βγηκε, τι ειναι (υγρο του σωματος!!!) και τι περναει η καημενη αγελαδα για να το παρουμε.. Αληθεια γαλα απο ανθρωπους γιατι δεν πινουμε;
Τα αλλα ζωα ειτε χορτοφαγα ειτε κρεατοφαγα γιατι στην αρχη της ζωης τους πινουν γαλα αλλα ο ανθρωπος συνεχιζει μεχρι να πεθανει; Μηπως δεν το χρειαζομαστε;
Και τα φυτα ομως, αν τα χαιδεψεις το καταλαβαινουν! Βγαζουν πιο μεγαλα και πιο ωραια μπουμπουκια αν τα χαιδευεις και τους βαζεις και μουσικη.. Εχουν ριζες και πιανονται απο το χωμα.. Ειναι ζωντανοι οργανισμοι αλλιως δεν θα "πεθαιναν" χωρις νερο..
Αρα το δηλημα μου ειναι το εξης: τι να φας; Γιατι πραγματικα δεν μπορω να υπολογιζω μονο τα ζωα σαν ζωντανα οντα και οχι τα φυτα!! Γυριζουν οπου υπαρχει ηλιος, ζουν πολλα χρονια ακομα και πιο πολλα απο τον ανθρωπο..
Εχουμε καταταξει τους εαυτους μας στην κορυφη της τροφικης αλυσιδας αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω που θα επρεπε να ημασταν.. Γιατι αν ποτε υπαρξει ενα ανωτερο ον απο εμας, και στην τροφικη του πυραμιδα εχει και τον ανθρωπο, και η ομιλια μας του ακουγεται οπως σε εμας ακουγεται ενα νιαουρισμα, τοτε σιγουρα θα σκεφτουμε τα αμοιρα ζωακια!
Αν σκεφτει κανεις οτι σχηματιζουν αγελες, μιλανε ο ενας στον αλλο, κλαινε οταν καποιος δικος τους πεθανει... Αν τα σκεφτομουν αυτα καθε μερα σιγουρα δεν θα ετρωγα κρεας..
Πραγματικα δεν ξερω τι με σταματαει.. Ισως οταν πατησω γερα παλι στα ποδια μου (απο την επεμβαση) να κοψω τελειως το κρεας, αυγα και γαλα.. Αλλα πραγματικα το ιδιο νιωθω και για τα φυτα αρα δεν ξερω τι να κανω...
Συμφωνώ - ζώα και φυτά πονάμε το ίδιο.