Originally posted by otiosa
Quote:
Originally posted by MerryMaker_Misery
LaLuna, και αυτο γινεται.
Ειχα μια συζητηση με μια θεια μου που εχει χοληστερινη στα υψη, και της ζητησα να μου πει τι τρωει, δεν ηταν τιποτα περιεργο και τη ρωτησα "κατσε, απο φουρνο παιρνεις ψωμι;" "οχι, αυτο του κατσελλης"(καπως ετσι) και της ειπα να μου διαβασει τα συστατικα και ειχε "υδρογονοποιημενα φυτικα λιπαρα και μη", το εψαξα και ειναι τα λεγομενα "trans-fat" που καταπιεζουν τη καλη χοληστερινη και αυξανουν τη κακη ραγδαια. Επισης αποθηκευεται στο λιπος και αθροιζεται η ζημια, μισο γραμμαριο τη ημερα να καταναλωνει κανεις, αυξανει τις πιθανοτητες καρδιακων προβληματων κατα 30%
το ψωμι βρισκεται στο τραπεζι του ελληνα ΠΑΝΤΑ, αλλα ηταν απο φουρνο πριν Χ χρονια, τωρα τα συσκευασμενα που θελουν να τα κρατησουν στο ραφι για μηνες, βαζουν υδρογονοποιημενα λιπαρα (αφυσικο λιπος) για να ειναι μαλακο (και ειναι πιο ακριβο απο φουρνο).
Οποτε τα ζωικα λιπαρα, δεν εχουν καμια σχεση με αυξηση χοληστερινης, για αυτο και μενα μου κατεβηκε με τη καθαρη ατκινς ενω μου ανεβηκε σαν φυτοφαγος.
Αναρωτιεμαι, σε ποσα προιοντα υπαρχουν αυτα τα θανατηφορα λιπαρα....
ηηηηηηη! κι αν έχω φάει από δαύτα, και χαιρόμουν κιόλας ότι δεν χαλάνε :wow:
Είχα παρατηρήσει ότι αυτά τα ψωμιά του τοστ είχαν διαφορετική ποσότητα ζάχαρης το καθένα και φυσικά το πιο γευστικό ήταν αυτό με την περισσότερη
Θα αρχίσω να φωτογραφίζω τα δικά μου.
Το activia είχε 0% λιπαρά αλλά περιείχε φρουκτόζη :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: Με την είσοδο σε low carb τα έδωσα στον γείτονα :tumble:
Fructose: sweet but dangerous
Fructose, as sweet as sugar, but far more deadly
Επίσης σήμερα ανακάλυψα ότι το μπέικον που έτρωγα τις πρώτες μέρες της δίαιτας περιείχε ζάχαρη :thumbdown: στο ράφι η διπλανή συσκευασία-μάρκα μπέικον δεν είχε, αλλά έτυχε και αγόραζα εκείνο που είχε...