Καλημέρα σε όλους!
Είμαι η Aquarium και θα ήθελα τα φώτα σας!
Είμαι 29 ετών, 1.64 ύψος και 99 κιλά.
Ξεκίνησα από αναλαμπή που είδα μια διαφήμιση το Lipotox σκόνες και χάπια και ελπίζω να βοηθηθώ (αναφέρει ότι: 1. βοηθά το σώμα να παράγει ορμόνες για την καύση του λίπους, 2. εμποδίζει την απενεργοποίηση του μεταβολισμού, 3. ελαχιστοποιεί την απώλεια μυϊκής μάζας, 4. είναι μία πλήρης διατροφική αντικατάσταση γεύματος)
Τελευταία φορά θυμάμαι και νοσταλγώ (από φωτογραφίες) τον εαυτό μου "λεπτό" στα 17 μου χρόνια όπου είχα πλακωθεί στο φαγητό με τις πανελλήνιες κι έφτασα τα 64 κιλά!
Στην συνέχεια μου ήρθε έμμηνος ρύση στα 17.5 διαγνώστηκε σύνδρομο πολυκυστικών οωθηκών φορτώθηκα άπειρα χάπια-ορμόνες κι άρχισα να βάζω ΤΑ κιλά με απίστευτους ρυθμούς.
Έχασα στο καπάκι τον άνθρωπο που με μεγάλωνε κι έχασα τον κόσμο γύρω μου... η μόνη μου παρηγοριά το φαγητό.
Έφτασα 100 κιλά σε χρόνο dt τα οποία έχω 10 χρόνια τώρα.
Προσπάθειες έκανα πολλές, με δίαιτες, με περπάτημα, ινστιτούτα αισθητικής, τσάγια, xenikal και παρά τις προσπάθειες η ζυγαριά εκεί κολλημένη η βελόνα! Είτε έτρωγα είτε πρόσεχα το ίδιο ήταν!
Πριν 2 χρόνια έκανα αμυγδαλεκτομή και πήγα 84 κιλά αλλά μετά που άρχισα πάλι να συνέρχομαι και να τρώω κανονικά τα πήρα ξανά.
Τελικά ένα γυναικολόγος (ο μοναδικός διότι πήγα σε πολλούς από Καβάλα μέχρι Λάρισα και σε αυτόν πήγα για παρέα για θέμα φίλης) τον ρώτησα τυχαία ποια είναι η γνώμη του και μου είπε να κάνω εξετάσεις για θυροειδή και του λέω να τες! (Νωρίτερα είχαμε πάει με τη φίλη μου στον δικό μου γυναικολόγο!)
Τα βλέπει ο άνθρωπος και έχει σαστίσει!
Μα έχεις υποθυροειδισμό μου λέει και του λέω αφού είναι στις φυσιολογικές οι τιμές εδώ στα αποτελέσματα πως γίνεται να έχω?
Και μου εξηγεί ότι για το φύλλο και την ηλικία μου αυτό που γράφει 5 και ορίζεται ως φυσιολογικό επειδή είναι στις τιμές που δίνουν οι εξετάσεις θα έπρεπε να είναι 0.5 το πολύ! Το 5 θα ήταν εντάξει αν ήμουν άνδρας ή γυναίκα 50 ετών!
Με παραπέμπει σε ενδοκρινολόγο κατευθείαν (ούτε καν με χρέωσε!)
ο οποίος με τη σειρά του μου λέει ότι άδικα έχω πάρει τόσα φάρμακα και τόσες ορμόνες και ότι αν ρυθμιστεί ο θυροειδής θα γίνω μπαλαρίνα (ναι έκανα 10 χρόνια κλασσικό και όχι μόνο!) και θα βλέπω και περίοδο κάθε μήνα και όχι ανά διετία!
Πράγματι ο ενδοκρινολόγος μου έφερε περίοδο μετά από 2 χρόνια καθυστέρηση (τρίτος κύκλος τώρα) και ενώ τόσα χρόνια παιδεύτηκα με γυναικολόγους, ψυχολόγους και ομοιοπαθητικούς και τίποτα!
Στην αρχή δεν πίστευα ότι θα μου φέρει κύκλο γιατί είχα απογοητευτεί με τις τόσες προσπάθειες και τα τόσα έξοδα και είχα πάρει απόφαση ότι θα μπω/μπήκα στην κλιμακτήριο και ούτε παιδί πρόλαβα να κάνω!
Τώρα ο ενδοκρινολόγος μου λέει ότι θα χάσω, με το χάπι που παίρνω για τον θυροειδή με ρυθμίζει γενικότερα και μου έδωσε και το Glucophage που κάτι κάνει με την ινσουλίνη και δεν αισθάνομαι πείνα ενώ πριν δεν προλάβαινα να τελειώσω το γεύμα και σε 20-30 λεπτά πέθαινα στην πείνα λες και είχα να φάω εβδομάδες!
Έχετε καμιά ιδέα του τι να κάνω για να αδυνατίσω?
Βλέπω αναφέρεστε σε διάφορες άγνωστες για μένα δίαιτες (ντουκάν-μουκάν-άτκινς κλπ) και αναρωτιέμαι τι στο καλό είναι όλες αυτές και ποια έχει αποτέλεσμα! Στο χωριό μου δεν είχαμε τέτοια!
Έχετε γίνει σωστοί διαιτολόγοι με τόσες γνώσεις στα συστατικά!
Τώρα κάνω Lipotox σκόνες και χάπια μήπως υπάρχει κάποιο άλλο καλύτερο? Μήπως να πάω σε μαγαζιά που πουλάνε σκευάσματα για body-bilder και δίνουν ίσως κάτι για χοντρούς?
Μήπως όλα αυτά είναι άκυρα και να κάνω μόνο τη διατροφή μου?
Είδα και τις φωτογραφίες σας πριν και μετά και έπαθα σοκ!
Στο μετά άλλος άνθρωπος-φρεσκαδούρα!
Τις εγχειρήσεις όμως τις τρέμω...
Καλέ πείτε καμιά γνώμη θα σκάσω!