Ρατσισμός από άτομα της οικογένειας
Καλημέρα...
Είχα ξαναγράψει παλιότερα όταν "το είχα πάρει απόφαση", αλλά μάλλον δεν το είχα πάρει απόφαση τελικά και σαν αποτέλεσμα όχι μόνο δεν έχασα βάρος, αλλά αυξήθηκε κιόλας.
Είμαι 35 χρονών, με ύψος 1,63 και βάρος 110 kg. Από την εφηβεία μου βρισκόμουν γύρω στα 80 kg με κάποιες μικρές διακυμάνσεις. Οι γονείς μου μια ζωή μου έλεγαν διάφορα, από το "μόνο εσύ είσαι έτσι, καμιά άλλη στο δρόμο δεν είναι σαν εσένα" μέχρι το "σαν αρκούδα έγινες, φόρα κανένα ριχτό". Αυτά βέβαια λεγόντουσαν πάντα στα πλαίσια του "εμείς σε αγαπάμε και στα λέμε αυτά για το καλό σου, γιατί είναι θέμα υγείας κτλ κτλ". Το ότι με αγαπούν το έχουν αποδείξει με άπειρους τρόπους, κι έτσι επειδή είναι άνθρωποι χαμηλής μόρφωσης είχα αποφασίσει να τους αγνοώ και να προσπερνάω τα αγκάθια.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή που έμεινα έγκυος. Ξεκίνησα στα 82 κιλά, γέννησα στα 100, και μετά από 2 χρόνια είμαι τώρα 110 kg. Το ξέρω πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά επειδή μένω στο σπίτι με το παιδί, δεν εργάζομαι και δεν έχω κανέναν να μου την κρατήσει για να πάω ένα γυμναστήριο ή έστω να βγω να περπατήσω, έχει γίνει όλο αυτό ένας φαύλος κύκλος που σε συνδυασμό με την γενική ψυχολογία μου με ωθεί στο φαγητό. Ξέρω τους λόγους και τις αιτίες, αλλά δεν βρίσκω τη δύναμη από κάπου για να φροντίσω τον εαυτό μου, να γυμναστώ, να κόψω την υπερφαγία...
Κάπου εδώ μπαίνουν και οι γονείς μου. Το "πώς είσαι έτσι" που άκουγα στα 80 κιλά, φαντάζεστε τι έχει γίνει... Απίστευτες προσβολές (για το καλό μου κι επειδή με αγαπάνε), θα με παρατήσει ο άντρας μου και θα βρει άλλη (αδύνατη), θα πεθάνω και θα μείνει ορφανό το παιδί μου και χίλια δυο άλλα. ʼσε που αν αδυνατίσω θα λυθούν όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας, θα βρω δουλειά, θα με αγαπάει η πεθερά μου κτλ κτλ.Και συνεχίζω να τα αφήνω ασχολίαστα όλα αυτά, γιατί συν τοις άλλοις, λόγω της κρίσης αναγκάζομαι να δέχομαι οικονομική βοήθεια από εκείνους.
Ο άντρας μου δεν ξέρει τίποτα από όλα αυτά. Δεν του τα λέω γιατί αν ακούσει τι μου σούρνουν, θα κόψει κάθε επαφή μαζί τους, δεν θα δεχτεί να μιλάει κανείς έτσι για'μένα.
Περισσότερο τα έγραψα για να τα βγάλω από μέσα μου. Τα θέματά μου είναι δύο
α. πώς να βρω δύναμη, κουράγιο και την ψυχολογία να κάνω αυτό που θέλω (για τον εαυτό μου, όχι για τους γονείς μου ή οποιονδήποτε)
και β. πώς να τους αντιμετωπίσω.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Λ.