Βοήθεια!Ξεκίνημα διατροφής πάνω σε δύσκολη φάση
Καλησπέρα... είμαι ένα "σιωπηλό" μέλος (είχα πρωτομπεί πριν καιρό & μετά διέκοψα) που πλέον νιώθω και πάλι την ανάγκη για υποστήριξη, μιας και (ξανα)ξεκινάω, για πολλοστή φορά, τις προσπάθειες!!!
Από κιλά είμαι στα πιο πολλά που ήμουν ποτέ: 116, ύψος 1,60 και ΒΜΙ τεράστιο όπως καταλαβαίνετε!! Ποτέ δεν ήμουν τόσα. Ενώ παλιά ήμουν φυσιολογική, έχω πλέον μια 10ετία που είμαι υπέρβαρη και μετά παχύσαρκη, αλλά αυτό είναι το ανώτατο!!
Μόλις πριν λίγο καιρό είχα μια ατυχία με την εγκυμοσύνη μου που έπρεπε να την διακόψω λόγω επιπλοκών (άσχετων με την παχυσαρκία), στον 4ο μήνα. Ψυχολογικά λοιπόν όπως καταλαβαίνετε είμαι ένα ράκος... χάλι μαύρο.. ουσιαστικά είναι σχεδόν σαν να έχασα μωρό..
Και ερχόμαστε στη δίαιτα.. Εννοείται ότι γυναικολόγοι κλπ γιατροί πιέζουν για απώλεια κιλών. Πλέον λόγω αποβολών παίζει πολύ το ενδεχόμενο να πάω για εξωσωματική - όπου προφανώς ΠΡΕΠΕΙ να χάσω το συντομότερο δυνατόν όσα περισσότερα κιλά επιτρέπεται. Προσπάθειες ξαναρχίζουμε τον Οκτώβρη.
Ενώ 4 μήνες στην εγκυμοσύνη κατόρθωσα να μην πάρω κιλά (τόσα ήμουν όταν ξεκίνησα), μετά το ατυχές συμβάν πέρασα 1 εβδομάδα που το ρίξαμε στο φαγητό, για ψυχολογικούς λόγους βέβαια. Το τι ντελίβερι έπεσε.. Έπνιγα τον πόνο μου στο φαγητό, κυριολεκτικά.
Στη βδομάδα πάνω αηδίασα τη ζωή μου, κάθισα έφτιαξα ένα διαιτολόγιο φυσιολογικό και ωραιότατο (υγιεινό και όχι "πείνας") και μετά από 4 ημέρες διαπιστώνω ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να το τηρήσω ούτε αυτό!! Ή θα θέλω να πιω (που δεν κάνει) ή να φάω πράγματα που δεν κάνει, ή τέλος πάντων δεν ξέρω τι θέλω!!
Τι να κάνω;; Να περιμένω λίγο ακόμα όταν είμαι πιο "έτοιμη" ψυχολογικά, να περάσει ο πόνος από το πρόσφατο γεγονός, ή να πιέσω τον εαυτό μου τώρα, και θα αισθανθώ καλύτερα όταν αρχίσω να χάνω κιλά; Δεν ξέρω είμαι πολύ μπερδεμένη......
Εν τω μεταξύ να πω, δεν ξέρω τι γίνεται με μένα: να είναι η έλλειψη άσκησης (λόγω έλλειψης χρόνου);; ο κακός μεταβολισμός;; ο κακός ύπνος (κοιμάμαι 2 με 4 ώρες λόγω συχνών ξενυχτιών λόγω δουλειάς - διάβασα κι αυτό παίζει ρόλο);; Πάντως το αποτέλεσμα είναι ότι τα τελευταία 2 χρόνια κατάφερα να χάσω σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ από κιλά, εννοώ βέβαια τις περιόδους που έκανα σωστή διατροφή, χωρίς παρεκκλίσεις. Οπότε τα παρατάω γρήγορα γιατί δεν βλέπω και αποτελέσματα....
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!! ΒΟΗΘΕΙΑ!!