Κάνω τη διατροφή και με διαιτολόγο αλλά δεν χάνω
Επέστρεψα μετά από πολλά χρόνια και παρατηρώντας τα παλιά μου post είδα οτι ακόμα δεν έχω απαλλαγει από το αιώνιο προβλημά μου. Και είναι παράλογο.
Το Μάρτιο ξεκίνησα πρόγραμμα διατροφής με διαιτολόγο. Εξοπλίστηκα με παλμογράφο για να ξεκινήσω άσκηση, κατέβασα εφαρμογές από android για να μετράω τα χιλιόμετρα που τρέχω και γενικά πολύ οργάνωση.
Τη διατροφή την ακολουθούσα κατά γράμμα. Σε 4 μήνες έχασα μόνο 5 κιλά και είχα απελπιστεί. Η διαιτολόγος δεν ήξερε τι να μου πει. Ήταν βέβαια όλα λίπος. Έτρεχα 2 φορές την εβδομάδα από 3,5 χλμ κάθε φορά. Μέχρι και χυγαριά με λιπομέτρηση πήρα. Είχα φτάσει να τρώω ένα μικρό πρωινο, ένα φρούτο, μια σαλάτα με ψητό και ένα γιαούρτι το βράδυ και δεν έχανα γραμμάριο. Εκείνη την εποχή ήμουν πολύ πιεσμένη ψυχολογικά, ένα ράκος αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν έχανα γιατί έλεγα: αφού αν καταναλώσουμε λιγότερο και κάψουμε περισσότερο θέλουμε - δε θέλουμε θα χάσουμε.
Τη σταμάτησα τη διατροφή και άρχισα να τρώω κανονικά. Όχι πολύ. Κανονικά. Το πρωινό μου, το φρούτο μου, το μεσημεριανό μου σε ένα πιάτο και το βράδυ γιαουρτάκι. Τίποτα. Κολλημένη στα 70. Στις διακοπές ήταν η πρώτη χρονιά που πήρα μονο 1 κιλό. Συνήθως έπαιρνα 5. Πρόσεχα τι έτρωγα αλλά χωρίς υστερίες.
Έχω σκεφτεί για θυρεοειδή αλλά ούτε ιστορικό έχουμε, ούτε παρόμοια συμπτώματα.
Σας έχει τύχει τίποτα παρόμοιο;