Ψάχνοντας μια παρέα με κατανόηση..
Καλησπέρα!Αν και κατά καιρούς έψαχνα διάφορες ιστοσελίδες που πρότειναν τρόπους να καταπολεμήσει κανείς τη βουλιμία ή την κατάθλιψη-μια που πιστεύω ότι είναι αλληλένδετα- και πολλές φορές μου εμφανιζόταν το φόρουμ αυτό,τώρα πήρα επιτέλους την απόφαση να μοιραστώ μαζί σας και εγώ την κατάσταση μου.Διαβάζοντας τις περιγραφές κάθε ενός από εσάς,ειλικρινά βρίσκω τον εαυτό μου σε κάθε σχεδόν ιστορία.. Είμαι πλέον! 23 ετών και παλεύω με την διατροφή μου από όταν πήγαινα γυμνάσιο..Είμαι 1.75 και ομολογώ ότι από το γυμνάσιο είχα αυτό το ύψος,οπότε δεν άλλαξαν και πολλά.. Κάπου γύρω στα 15 και νιώθοντας πάντα τεράστια σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιδιά!-λογικό!-,αποφάσισα ότι τα περίπου 70 κιλά που ήμουν τότε έπρεπε να φύγουν-αν και βλέποντας φωτογραφίες μάλλον φυσιολογική φαινόμουν- και σε 2-3 μήνες ήμουν πλέον 55. Αυτό βέβαια με άπειρες ώρες στο γυμναστήριο και 1 ποτήρι γάλα τη μέρα-άντε και κανένα μαρούλι.. Παράλληλα βέβαια,επειδή ήμουν και μαθήτρια του 20,πίεζα σε όλους τους τομείς τον εαυτό μου,σωματικά και νοητικά.. Μετά από ζαλάδες και λιποθυμίες,άρχισα σιγα σιγα να τρώω.. Σύντομα έγινα γύρω στα 65 κιλά και από εκεί και πέρα άρχισε η μάχη.. Μισούσα το σώμα και τον εαυτό μου και παλεύοντας να τα καταφέρω τέλεια παντού,νομίζω ότι το μυαλό μου άρχισε να τρελαίνεται.. Από τότε το βάρος μου έγινε εμμονή.. Κοιμάμαι και ξυπνάω με τη σκέψη τι θα φάω,πότε θα το φάω,τι πρέπει να φάω... Και δυστυχώς και οι φίλοι,οι γνωστοί,οι άνθρωποι που με περιέβαλλαν συνήθως,μάλλον δεν βοηθούσαν την κατάσταση.. Απ'τη μια έλεγαν ότι έπρεπε να γίνω μοντέλο γιατι είμαι πολύ όμορφη αλλά πρέπει να αδυνατίσω και άλλο και από την άλλη ότι ήμουν πολύ καλή μαθήτρια πάντα για να είμαι κάτι λιγότερο από γιατρός.. Μπήκα λοιπόν στη σχολή και ξεκινάω πλέον το τελευταίο έτος, αλλά όντας μια απαιτητική σχολή,ήταν ένα επιπλέον βάρος στο ήδη υπάρχον πρόβλημα μου..Για να μην μακρηγορώ,εδώ και 6 χρόνια παλεύω με αυτόν τον εφιάλτη,βάζω και χάνω 10 κιλά κάθε μήνα..Έχω καταφέρει να μισήσω τον εαυτό μου.. Έφτασα σε απόγνωση..Εδώ και 3 χρόνια δεν έχω φίλους,δεν βγαίνω έξω γιατι δεν αντέχω να με βλέπουν και να συγκρίνομαι με όλους και να νιώθω πάντα κατώτερη.. Νομίζω πως έχω κατάθλιψη εδώ και καιρό και δυστυχώς προσπαθώντας να μην το δείχνω στο περιβάλλον μου,μάλλον ούτε οι δικοί μου άνθρωποι μπορούν να το κατανοήσουν πια.. Δύσκολα κάποιος που δεν έχει περάσει αυτά που περνάμε μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της πίεσης που νιώθουμε..Έχω πάει σε διαιτολόγους και έπαιρνα κατά καιρούς και χάπια αδυνατίσματος.Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεπερνάω τα 72 κιλά κάθε φορά που παχαίνω,αλλά στο βάρος αυτό σιχαίνομαι τον εαυτό μου..Να αναφέρω βέβαια ότι από το υπερβολικό στρες,έχω και υποθυρεοειδισμό από το λύκειο και μετά.. Το πήρα λοιπόν απόφαση και ξεκίνησα να πηγαίνω σε ψυχολόγο.. Και γιατι θέλω να σωθώ από αυτό που μου κατέστρεψε και συνεχίζει να το κάνει τη ζωή και γιατι έχω μια σχέση εδώ και 3 χρόνια με ένα παιδί (επίσης γιατρός και ως ένα σημείο αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα) και βλέπω ότι έχει κουραστεί και χάνω πολύτιμες στιγμές απλά επειδή καταπιέζομαι υπερβολικά και χάνω το μυαλό μου..
Συγνώμη αν σας κούρασα,απλά ήθελα να σας κατατοπίσω.. Ευχαριστώ για την κατανόηση και την υποστήριξη που ξέρω ήδη ότι θα βρω..