Quote:
Originally posted by Φοίβη
Καλως ήρθες, Schisma115.
Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση στα δυο πόστ σου ήταν οτι είχα την εντύπωση οτι έγραφαν δυο διαφορετικοί άνθρωποι. Το πρώτο ποστ σου μοιάζει σχεδόν άυλο, αόρατο. Σαν ένα φαντασματάκι να πήρε μορφή για λίγο, ίσα ίσα για να γράψει το μύνημα, και καθώς τέλειωνε το μύνημά του άρχισε πάλι να εξαφανίζεται.
Απο την άλλη, στο δεύτερο πόστ αναδύεται μια προσωπικότητα με δυνατή και σταθερή φωνή, υποκειμενικά πιστεύω και αξίες, τα οποία φαντάζουν εξωγήινα στους γύρω του.
Έχω την αίσθηση οτι κρατάς για τον εαυτό σου τη δυνατή σου προσωπικότητα, ενώ στους γύρω σου εμφανίζεσαι απρόσωπος, \"καλό παιδί\". Είναι έτσι?
Όντως συμβαίνει αυτό. Πιστεύω πως παρόλο που θα μπορούσα κάπως να φέρω στην επιφάνεια μια πιο δυνατή και σταθερή προσωπικότητα η οποία να μπορεί να μου επιτρέπει να πέρνω αυτά που θέλω από την ζωή μου, δεν μπορώ να τον κάνω. Από μικρός έχω υπάρξει αυτό το κλειστό και απρόσωπο άτομο. Όσοι με έχουν γνωρίσει έτσι θα με χαρακτήριζαν. Νιώθω ότι αν ξαφνικά αλλάξω απότομα και βγάλω έναν πιο συμπαγή και σταθερό χαρακτήρα, θα με πάρουν στο ψιλό όλοι. \"Έβγαλε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο...\" Και η αντίδραση αυτή είναι που με φοβίζει, καθώς θα με ρίξει πάλι σε ένα σημείο όπου θα έχω χάσει κάθε ελπίδα. Νιώθω ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτή η αλλαγή και να μην έχει μια άσχημη αντίδραση από τους γύρω μου είναι να γίνει σε ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον. Αλλά και πάλι είναι δύσκολο και δεν είμαι σίγουρος αν θα το πετύχω. 3 φορές μου έχει δωθεί μια ευκαιρία στην ζωή μου για αλλαγή περιβάλλοντος (σχολείο, περιοχή, κλπ) και καμία από αυτές τις φορές δεν την εκμεταλλέυτηκα σωστά.