Originally posted by NADINE
Quote:
Originally posted by lineal
παντως και γω ετσι φοβαμαι,φοβαμαι οτι κατι θα γινει και ο κακος εαυτος μου θα τα κανει ολα ρημαδιο και ο αλλος,ο πιο αδυναμος,θα κλαιει και δε θα μπορει να κανει τπτ για να επανελθει.
παρολαυτα προσπαθω και επιμενει ο καλος εαυτος μου,ο κακος κανει καμμια φορα την παρουσια του αισθητη,αλλα τον νικαω γρηγορα :)
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καλός και κακός εαυτός παρά μόνο αμφιθυμία ανάμεσα στις αντιφατικές μας ανάγκες.
Όλες έχουν κάποιο καλό να επικαλεστούν πως επιτελούν,σε εισαγωγικά ή μη.Όλα μέσα μας έχουν το σπουδαίο λόγο
ύπαρξης τους ακόμα κι αν δεν τον δαφνοστεφανώνουμε.Να σου δώσω ένα παράδειγμα να γίνω πιο σαφής:
Θεωρείται αντικειμενικά "κακό"να είσαι υπέρβαρος για χίλιους λόγους.Μπορεί όμως αυτό να είναι για μένα,που προφανώς το επιλέγω
"καλό" για κάποιον λόγο που υποκειμενικά ιεραχρώ ως σπουδαιότερο.Πχ. πληγώθηκα πολύ στην προσωπική μου ζωή κι επειδή φοβάμαι
πως αν ξαναεμπλακώ σε σχέση ρισκάρω να ξαναπληγωθώ και-καθώς νιώθω πως δεν μπορώ με άλλον τρόπο να το διαχειριστώ-
προτιμώ να μένω εκτός σχέσεων μέσα στην ασφάλεια της μοναξιάς,που μου εξασφαλίζει κατά κάποιον τρόπο η εικόνα μου.
Υπάρχει εδώ καλός και κακός εαυτός;Υπάρχει μια μέθοδος που δε λειτουργεί για μένα βοηθητικά.Χωρίς κρίσεις και κατακρίσεις.
Εκεί κατά τη γνώμη μου βρίσκονται όλες οι απαντήσεις.Στην παρατήρηση και κατανόηση των "πώς" και των "γιατί" μας.
Αμέσως μετά βέβαια ακολουθεί το πολύ δυσκολότερο(για μένα τουλάχιστον)στάδιο της έμπρακτης αλλαγής.Βοήθεια μας!