Originally posted by need2loose
Quote:
Originally posted by aiglh!
κοριτσια ευχαριστω πολυ!!! πραγματικα τα εχω παιξει, το χω συζητήσει με τη μαμα μου και με τη γιατρο που ελεγχει το θυροειδη.. ομως το σωμα μου ειναι οκ ολα, τωρα που ειμαι στις μερες μου ο υπερυχος δειχνει οτι θα μου ερθει αλλα για καποιο λογο δε μου ερχεται...
εχουμε σκεφτει οτι ισως ειναι απο χαμηλο αιματοκριτη, αγχος, πηξη αιματος και μετα κιλα...
αληθευει οτι αν εισαι κατω απο το φυσιολογικο βαρος δεν σου ερχεται?
εγω ειμαι 1.65 και 53 κιλα, τρωω κανονικα παιρνω δηλαδη 1500-2000 θερμιδες τη μερα...δεν στερουμαι..:smug b:
Στο ύψος σου με αυτό το βάρος για χρόνια δεν είχα κανένα θέμα, δεν είναι τόσο χαμηλό που να μπορεί να προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα. Σε καθημερινή βάση οι θερμίδες σου είναι 800-1000 σύμφωνα με αυτά που γράφεις! 1500-2000 έχεις πιάσει κάποιες φορές που ξεφεύγεις. Δεν θα μου έκανε εντύπωση να ευθύνεται η διατροφή σου για το ότι δεν έχεις περίοδο. Πέρυσι η κουμπάρα μου έκανε μ@λακίες και έριξε τις θερμίδες της πολύ χαμηλά, μέσα σε 2 μήνες έπαθε το ίδιο με εσένα και ας ήταν το βάρος της πιο μεγάλο από το δικό σου. Υπάρχουν τροφές που σε καθημερινή βάση χρειάζονται για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας, όλα είναι χημεία! Αν λείπει κάτι, επηρεάζει κάτι άλλο που με τη σειρά του κάνει κάποια άλλη ζημιά. Με κριτσίνια και γιαούρτια 5-6 φορές την εβδομάδα δεν παίρνεις όσα χρειάζεσαι. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει αυστηρά οι γυναίκες να μην κατεβαίνουν κάτω από τις 1200 θερμίδες ανά ημέρα, προφανώς δεν είναι ένα τυχαίο νούμερο αυτό! Πάρε έναν θερμιδομετρητή και ξεκίνα να μετράς τι τρως, θα εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις και μόνη σου αυτό που σου λέμε τόσο καιρό εδώ μέσα!
Πρέπει να το βάλεις στόχο, πότε κάτω από 1200 θερμίδες την ημέρα! Εσύ τον έσκισες τον οργανισμό σου παιδάκι μου, τι να κάνει και η περίοδος την έκανε μήπως βρει αλλού καλύτερα :P