Τελικά, τι ζητάει ένας άντρας;
Καλημέρα σε όλους στο φόρουμ,
σήμερα -μετά από αρκετό καιρό που απέχω- θέλησα να θίξω ένα θέμα, το οποίο δεν πίστευα ποτέ ότι θα αντιμετώπιζα αλλά μιας και δυστυχώς βοήθεια ουσιαστική και απάντηση στα ερωτήματα που με βασανίζουν, δεν έχω πάρει, αποφάσισα να απευθυνθώ σε ανθρώπους που ίσως να έχουν ζήσει κάτι ανάλογο. Ας τα πάρουμε λίγο απ'την αρχή, για να σας βάλω στο θέμα. Παχύσαρκη για πάνω από 5 χρόνια (από 70 κιλά είχα φτάσει 105), με πολλά προβλήματα υγείας, ψυχολογικά κτλ. Κάποια στιγμή πριν από 5-6 μήνες ένοιωσα επιτέλους πως είχε έρθει η στιγμή να κάνω κάτι για αυτό. Ένοιωσα αυτό που μου λέγανε άλλοι άνθρωποι που είχαν χάσει πολλά κιλά, ξέρετε αυτό το "όταν το πάρεις απόφαση". Και το πήρα. Από 105 έφτασα αυτή τη στιγμή τη ζυγαριά στα 78-80 (εκεί ανάμεσα παίζω) και ευελπιστώ να φύγουν και αυτά τα 10 κιλά επιπλέον,λίαν συντόμως.
Από τη στιγμή που αδυνάτισα, άλλαξα σαν άνθρωπος (προς Θεού δεν έγινα η κλασσική σκύλα, ανορεξική που βλέπει άνθρωπο με παραπάνω κιλά και τον αντιμετωπίζει σαν εξωγήινο). Άρχισα να αποκτώ την παλιά μου αυτοπεποίθηση, την κοινωνικότητα μου, να βγαίνω έξω σαν άνθρωπος και όχι να κλείνομαι στο σπίτι γιατί ντρεπόμουν για την εμφάνιση μου. Άλλαξα την γκαρνταρόμπα μου -πλέον πηγαίνω σε μαγαζιά που δεν τολμούσα ούτε απ'έξω να περάσω-, περιποιούμαι τον εαυτό μου, δεν παραμελώ την Ιωάννα, εξωτερικά. Μαζί με αυτές τις αλλαγές λοιπόν, ήρθαν και τα πρώτα φλερτ -τα οποία σημειωτέον είχα ξεχάσει για πολλά χρόνια- και στα 22 μου, άρχισα να νοιώθω σαν έφηβη στα 15, που τώρα ανακαλύπτει την έννοια της προσωπικής ζωής. Θα μου πείτε όλα καλά μέχρι εδώ, άρα βρε καλό μου κορίτσι, που είναι το πρόβλημα;
Το πρόβλημα είναι ότι και πάλι είμαι μόνη. Όσες περιπτώσεις βρέθηκαν στο δρόμο μου τους τελευταίους μήνες για κάποιον ανεξήγητο λόγο χάθηκαν. Στην αρχή έλεγα ότι φταίει το ότι ήμουν παρθένα και ψιλοκόλωνα να ολοκληρώσω αν δεν ήμουν μέσα σε μία σχέση. Μετά όταν προέκυψε ένας άνθρωπος που με "έφτιαξε" από πολλές απόψεις, το τόλμησα -μιας και ήμουν έτοιμη από καιρό- και πήγα μαζί του. Αλλά και αυτός μετά από μια βδομάδα -όπου έδειχνε καθημερινό ενδιαφέρον- εξαφανίστηκε.
Και φτάνω λοιπόν να αναρωτιέμαι, τελικά τι σκατά φταίει που ακόμα το μοναδικό μήνυμα που λαμβάνω στο κινητό μου είναι από την κοσμοτέ; Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος, που δεν έχει έρθει ένας άντρας στη ζωή μου, που θα με διεκδικήσει; Βλέπω φίλες μου που μπλέκουν με τύπους που σφάζονται για πάρτη τους, είτε κάνοντας δώρα, είτε με τρελή διεκδίκηση, είτε με χίλιους δύο άλλους τρόπους. Και προς Θεού, δεν εννοώ ότι ψάχνω κάποιον να μου κάνει λούσα. Αντιθέτως, έχω μάθει στη ζωή μου να υπολογίζω διαφορετικά το ενδιαφέρον ενός άντρα και όχι από τα κεράσματα, τα δώρα κτλ. Και πάλι όμως, μόνη καταλήγω.
Τελικά, τι ζητάει ένας άντρας; Μήπως πρέπει να αλλάξω; Να γίνω σκύλα; Να τους "τρέχω"; Να μην είμαι ξεκάθαρη σαν άνθρωπος απέναντί τους; Μήπως είναι θέμα τύχης, άστρου, ανάδρομου Ερμή και όχι μόνο θέμα αυτοπεποίθησης (γιατί αυτή την έφτιαξα); Μήπως να πάρω τα βουνά; :P
υ.γ Ελπίζω να μην σας κούρασα με το κατεβατό/εξομολόγηση