-
υπερφαγια
καλησπερα σας,
ειμαι καινουρια στο φορουμ και αποφασισα να γραψω γιατι τον τελευταιο καιρο νιωθω χαλια. ειμαι 21 ετων και κανω προσπαθειες να ξεπερασω το προβλημα μου αλλα δεν γινεται. Ημουν παντα καπως σταθερη στα κιλα μου 50 με 52. Μεσα στις πανελληνιες πηρα καποια κιλα αλλα δεν με πειραξε ιδιαιτερα. Τον πρωτο χρονο της σχολης συνεχισα να παιρνω μεχρι που εφτασα 58 κιλα. Εκει αποφασισα οτι επρεπε να μαζευτω. Ξεκινησα να τρωω λιγοτερο χωρις να ακολουθω καποια διαιτα και σε ενα χρονο πηγα 45 κιλα. Ολοι μου ελεγαν οτι εχω αδυνατησει πολυ και πρεπει να παχυνω λιγο αλλα εμενα μαρεσαν αυτα τα κιλα. Μεχρι που εξαφανιστηκε η περιοδος. Εκανα πολλες εξετασεις και τελικα ο γυναικολογος μου ειπε οτι πρεπει να παχυνω για να επανελθει. Ξεκινησα και τα αντισσυληπτικα οποτε ανοιξε και η ορεξη και πηγα 50 κιλα. Δεν ενιωθα κ πολυ καλα σε αυτα τα κιλα αλλα τουλαχιστον αδιθετουσα. Δυστυχως ομως λογω αυξημενου κινδυνου θρομβωσης αναγκαστηκα να κοψω το χαπι και μαζι μαυτο να χαθει και η περιοδος. Απο τοτε ειμαι χαλια. Αρχισα να αγχωνομαι για το ποτε θα μου ερθει και για το οτι εχω παχυνει. Ξεκινησα να ξεσπαω στο φαγητο και να τρωω πολλα πραγματα το βραδυ και ολα παχυντικα κ τελικα πηγα 55 κιλα. Παιρνω και ορμονες για να αδιαθετησω υποτιθεται αλλα τιποτα. Τρωω οτι εχουμε στο σπιτι και απεξω τα παντα. Δεν ξερω αν ειναι γιατι εχουν τρελαθει οι ορμονες μου και με τα χαπια αλλα και με την απουσια περιοδου η αν ειναι ψυχολογικο επειδη αγχωνομαι που εχω παχυνει. Θελω να σταματησω να τρωω ετσι και να παω παλι 50 με 52 κιλα. Μπορει καποιος να με βοηθησει?
-
Απο την στιγμή που έχεις και θέμα με την περιοδο θα πρέπει να προσπαθήσεις να το ξεπεράσεις :/ Εχεις σκεφτεί να πας σε κάποιο ειδικό;
-
εχω σκεφτει να παω σε καποιο διαιτολογο να μου δωσει προγραμμα αλλα φοβαμαι οτι δεν θα το ακολουθω και θα πληρωνω τζαμπα.γενικα ξερω τι πρεπει να τρωω για να αδυνατησω αλλα πηγαινω συνεχεια και κανω τα αντιθετα.
Μπορει να ακολουθησω σωστη διατροφη για 4-5 μερες και μετα ξεφευγω παλι. δεν ξερω τι να κανω για να μην υποκυπτω συνεχεια σε γλυκα και πιτσες και ολα ταλλα . και τωρα που τα σκεφτομαι μου ανοιγει η ορεξη. πως θα το σταματησω?
-
bee, ρίξε μια ματιά στο topic τρίωρα και τριάδες , συχνά γεύματα με θρεπτικές τροφές...εμένα με βοήθησε πολύ . Ποσες μέρες να ακολουθήσεις σωστά ένα διαιτολόγιο? κάποια μέρα θα παρεκλίνεις και είναι φυσιολογικό!και μετά έρχονται οι τύψεις...
το θέμα είναι να ξεφύγουμε απο την απόλυτη εφαρμογή ενός διατολογίου και να μπορούμε να διακρίνουμε μόνοι μας τι είναι καλύτερο και πιο θρεπτικό για το σώμα μας!!!
Πρόσφατα άλλαξα σπίτι διαμονής μετά απο πολλά πολλά χρόνια, στην αέναη προσπάθεια απώλειας των κιλών μου είχα μαζέψει σχεδόν 1 τόμο δίατες απο διαιτολους, ινστιτούτα, φίλους, περιοδικά, κάθησα λοιπόν και σαν μια μικρή ιεροτελεστία σαν μια αποδέσμευση , μια πράξη ελευθερίας κάθησα και έσχισα μία μια τις σελίδες που τόσα χρόνια με οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια ακριβώς στα ίδια και χειρότερα...και ναι το χάρηκα!!
είπα ναι σε πιο υγειινές συνήθειες, πιο θρεπτικές τροφές, μέχρι στιγμής πάνε όλα καλά αλλά φυσικά έχω δρόμο μπροστά μου!
όσο για τον διαιτολόγο, ψηφίζω ναι... αρκεί να είσαι έτοιμη να κάνεις την αλλαγή...
-
εγω ποτε δεν εχω ακολουθησει καποια διαιτα απο περιοδικο η απο διαιτολογο η απο οπουδηποτε. Παντα για να αδυνατησω περιοριζα το φαγητο και αδυνατησα σχετικα ευκολα. Τωρα ομως με τιποτα.ισως ειναι αυτο που λες οτι δεν εχω παρει την αποφαση για την αλλαγη. Απο αυτο με τα τριωρα και τις τριαδες μου φαινονται χρησιμες αρκετες συμβουλες απλα μου φαινεται δεσμευτικο το καθε τρεις ωρες! θα προσπαθησω καποια απο αυτα να δουμε. στη θεωρια ολα ευκολα ειναι στην πραξη κολλαω!