ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη
ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη....
κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο πατρικό μου, από παιδί, ένα ζευγάρι κούκων έκανε τη φωλιά του στο πίσω μπαλκόνι που κοιτούσε το παιδικό μου δωμάτιο...
κάθε χρόνο τέτοια εποχή με έπιανε άγχος τρελό γιατί ήξερα ότι ερχόταν το καλοκαίρι και γω πάλι δεν χωρούσα πουθενά και ηθελα να ανοίξει η γη να με καταπιει...και αυτό ειχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα να πέφτω σε συνεχή υπερφαγικά επεισόδια..
έτσι και αυτή την Κυριακή άκουσα τον πρώτο κούκο, στην αυλή του σπιτιού μας - τώρα πια στο δικό μου σπίτι - και τα ίδια ακριβώς συναισθήματα με πλημμύρισαν...
τρελάθηκα, αναλογιζόμενη πόσα χρόνια έχουν περάσει προσπαθώντας να αποδεσμευτώ απο το υπέρβαρο φορτίο που βαρύνει το σώμα μου και την ψυχή μου...
σήμερα διαβάζοντας τα σημερινά Post μου ήρθε flash να διαβάσω τα παλιά μου post...από το 2007 μετρώ λοιπόν 6 χρόνια μέλους του forum και δεν ανήκω σε αυτούς που τα κατάφεραν...
ανήκω σε αυτούς που τα χάνουν τα βάζουν, που αυτοτιμωρούν, που χαντακώνουν τον ευατό τους πιο βαθιά, που δεν συγχωρούν μερικές μέρες ελεύθερης πρόσληψης τροφής και αυτομαστιγώνονται...
ετσι λοιπόν μετά από 8 μήνες φροντίδας, σταθερών υγειινών γευμάτων, κουράστηκα, αφέθηκα στην κατηφόρα...
οκ, ας αρχίσω τις δικαιολογίες...πήρα ένα σωρό παυσίπονα...επαθα αγγειοίδημα και πήρα κορτιζόνη...εκανα αφαιρεση φρονιμιτων και πηρα παλι αντιβίωση, παυσίπονα, ειμαι αδιαθετη....ήρθαν τα "χαρούμενα" Χριστούγεννα....
αυτό που μου ξεφεύγει είναι το γιατί; γιατι δεν απελευθερώνω το σώμα μου απο τα περιττά κιλά;
γιατι αναβάλλω συνεχώς δραστηριότητες λόγω των περιττών μου κιλών...γιατί αναβάλλω να ζήσω όπως θέλω;
και θα σας πω γιατί φλίπαρα
είδα στο fb φωτογραφία που ποσταρε γνωστή μιας φίλης μου
που ήτανε γεματούλα μια ζωή, έκανε μια προσπάθεια έχασε τα κιλά της, και έχει τρία χρόνια είναι μια κούκλα, αδύνατη και να ναι γερή να χαίρεται τη ζωή της!
προφανώς ζήλεψα, οκ; δεκτό...
αλλά γιατί εγώ τόσα χρόνια δεν το χω καταφέρει αυτό; παρα μόνο αποσποσματικά χάνω κάποια κιλά και ξαναεπιστρέφω;
και απο τις τόσες άλλες φορές που έχω προσπαθήσει στα σχεδόν 20 χρόνια που βασανίζομαι 2-3 φορές έχω φτάσει τον στόχο μου για λίγο καιρό, σαν ένα ταξείδι στη χώρα των αδυνάτων και μετά επιστρέφω....
αυτό το γιατί με βασανίζει...
(συγνώμη αν σας κούρασα, είχα ανάγκη την εξωτερίκευση των βασανιστικών σκέψεων μου μήπως και αφυπνιστώ....και σταματήσει η κατήφορα)