-
ποσοστο λιπους...
γεια σας φιλαρακια μου,,ευχομαι να ειστε ολοι καλα...μια μπαινω συχνα,μια χανομαι..παντως στις ιδιες βλακειες ειμαι,,,απο εκεινα τα 67 κιλα ειμαι στα 78...
εκανα μετρηση σε μια γνωστη μιας φιλης,ηξερα πως θα ειναι χαλια,οσο αξιοπιστη και να μην ειναι ,εγω πηρα καπως πιο ζεστα το θεμα διατροφη
ΒΑΡΟς 78,8 φαγωμενη ημουν εκεινη την ωρα
ποσοστο λιπους¨΄48%
ποσοστο μυικης μαζας 22,1%
κοιλιακο λιπος 8%
ειπα να τρωω απαχη πρωτεινη,καθολου αλευρι,τηγανιτα δια ροπαλου οχι,.....
-
αχ καλύτερα να μην περιοριστείς τόσο πολύ.
να ξες άμα έλεγες αυτό το πράμα σε έναν γάλλο θα σε κοίταζε σα να ήσουν άρρωστη. στην γαλλία δν τρώνε ποτέ λαιτ προιόντα τα σνομπάρουν ως εκεί που δν πάει!
καλύτερα απλά να περιορίσεις τις ποσότητες παρά να αλλάξεις την ποιότητα.
το ποσοστό λίπους δν μου φαίνεται δυσαρμονικό με το βάρος.
αν ήσουν στα 65 κ είχες το ίδιο ποσοστό λίπους θα σου έλεγα να τρως πιο υγιεινά. αλλά τώρα απλά χρειάζεται να μειώσεις τις ποσότητες και να αυξήσεις τα γεύματα για να καις κ περισσότερο.
-
δεν ειπα για λαιτ προιοντα...απλα απαχη πρωτεινη κ απαχα γαλακτοκομικα και όχι λευκο αλευρι...τα λαιτ ροιοντ δεν τ εχω στο σπιτι...οσον αφορα τις ποσοτητες,πρεπεινα κοψω ζαχαρη αρα όχι γλυκα..γευματα σκέφτομαι για 5..
-
α συγγνώμη δεν κατάλαβα. τι είναι η άπαχη πρωτείνη?
-
δεν ειπα για λαιτ προιοντα...απλα απαχη πρωτεινη κ απαχα γαλακτοκομικα και όχι λευκο αλευρι...τα λαιτ ροιοντ δεν τ εχω στο σπιτι...οσον αφορα τις ποσοτητες,πρεπεινα κοψω ζαχαρη αρα όχι γλυκα..γευματα σκέφτομαι για 5..
-
Και τι υψος εχεις?
Κι εγω εχω θεμα με το λιπος...ειμαι 1,70 και 76 κιλα, με ποσοστο λιπους 41-42%...και σπλαχνικο 5. Ειμαι σαν ζελες.
-
1.63 ειμαι...κοντουλα:lol:
απαχη πρωτεινη ειναι κοτοπουλο,ψαρι ..
afratoulini90 δεν εισαι κ τοοοσο πολυ για να εισαι σαν ζελες....
ξεκινησα δειλα-δειλα κ βλεπουμε...
-
Κι ομως ειμαι σαν φρατζολακι...Αν δεν κοψω τα γλυκα, δεν γινεται τπτ...Τηγανητα και τετοια τρωω σπανια, αλλά δυστυχως ειμαι φαν του μακαρονιου και των γλυκων...
-
αχ και γω..σημερα πηγα σε μια φιλη και μου τα εψαλε κανονικα,αν εσυ εισαι φρατζολακι εγω ειμαι φουρνος ολοκληρος,κατι πρεπει να γινει,ξερει κανεις πως μειωνεταιδραστικα το ποσοστο λιπους?
-
Κοβεις τα λιπαρά και μειωνεις υδατανθρακες για αρχή. Η ασκηση βοηθάει επίσης. :) (και οχι δεν ειναι όσο εύκολο ακούγεται :( )
-
καθολου ευκολο,μα καθολουυυυυυυυυυυυυυυυυυυ υυυυυ
υδατανθρακες σκεφτομαι να παιρνω απο φρουτα
-
Λοιπον, εγω σκεφτηκα να κανω λιγες μερες νηστεια, αφου δεν τα καταφερνω ποτε εκτος απο τη Μ. Εβδομαδα. Και επειδη 40 μερες ειναι πολλες για μενα, ειπα για 1η φορα στη ζωη μου να δοκιμασω 20 μερες. Αρχισα νηστεια απο χτες. Δεν περιμενω να χασω τα πολλα κιλα μεχρι το Πασχα, εννοείται, αλλα εστω 1-2 κιλακια αν εφευγαν, να ξεφουσκωνα λιγο θα ηταν μια χαρα για αρχη. Οποτε θα προσπαθησω να μη τρωω γλυκά, και οταν λυσσαω, να τρωω μια σοκολατιτσα μικρη χωρις ζαχαρη, μαυρη 70% κακαο, ή λίγο μέλι ή ενα κομματακι χαλβα. Το βραδινο μου θελω να καθιερωσω να ειναι πιο ελαφρυ...Αποψε, πχ, εφαγα σε ακρως ακαταλληλη ωρα, μες στις 10 παρα το βραδυ, μια μικρη μεριδα μακαρονια με τονο απο το μεσημερι. Απο αυριο θελω το βραδινο μου να ειναι μονο φρουτα, ή κανα κριτσινακι με γαλα σογιας και τετοια...Για να δουμε τι θα δουμε.
Παντως μετα το Πασχα σκοπευω να αρχισω μια πολυ απλη διαιτα για 1-2 βδομαδες, την οποια την ειχα βρει στο internet. Μετα βλεπουμε...
Αυτο που δεν προλαβαινω τον τελευταιο καιρο ειναι κινηση...Περπαταω πολυ λιγο και δεν ασκουμαι καθολου...Για καψιμο λιπους πρεπει να αφιερωνουμε μιση με 1 ωρα την ημερα για αεροβικη και βαρακια...
-
με τρομάζετε άθελά σας!
κεγώ πιστεύω ένα 45-50% το πιάνω στο λίπος
εδώ ήμουν 41%στα 66 δν θα είμαι στα 76
εγώ νομίζω οτι για να χάσεις το λίπος πρέπει να κάνεις το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έκανες όταν αυξήθηκε το λίπος. εγώ το έβαλα γιατί είχα πολύ άγχος,δν ξεκουραζόμουνα αρκετά, ξεσπούσα στο φαί(μια έτρωγα μια δν έτρωγα) το πρωί άρχιζα δίαιτα το βράδυ γκρεμιζόταν, έβαζα πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη ενώ ταυτόχρονα βαριόμουν κ χάζευα στην τηλεόραση μασουλώντας,δν έτρωγα γεύματα, άλλα ντ άλλων φίρδιν μίγδιν ατάκτως ερημένα
με παρέσερνε ο καθένας με τον χαβά του, όχι τώρα πεινάω θέλω παρέα άντε έλα,όχι να φάμε έξω σε καμιά ταβέρνα μου έχει λείψει κτλ. δν είχα κανένα πρόγραμμα καμιά οργάνωση καμιά τακτική.
επίσης μαγειρευα παχυντικά,και τεράστιες μερίδες.
νομίζω οτι πρέπει να τρώμε πολλές σαλάτες κ φρούτα, σε κάθε γεύμα να προσθέτουμε κ κάτι από αυτά,προιόντα ολικής άλεσης κ ότι έχει ω3 γιατί καλό να ρίξουμε το λίπος αλλά ναμην ανεβάσουμε κ τριγλικερίδια! άσκηση, και ύπνος πολύς να ξεκουράζεται το μυαλό.
μια φίλη μου τρώει μια κουταλιά μέλι πριν κοιμηθεί.λέει οτι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό κ καίει λίπος.(φυσικά το βραδινό της θα ναι κανα 3ωρο πριν)
-
Θα ξεκινησω απο το τελευταιο σου σχολιο Μανταμ!
Εγω παλι τρωω 1 κουταλακι ταχινι αναμεμιγμενο με 1 κουταλακι μελι και κανελα κευλανης καθε μερα! Το θεωρω το καθημερινο μου energy boost και οχι μονο!(σε φρυγανια το πρωι το τρωω, αλλα καποιος μπορει να το φαει και σκετο, οχι σε φρυγανια)
Τα Ω3 , η βιταμινη Ε και ολα τα πολυτιμα ενζυμα και μεταλλα του μελιου συν οι ιδιοτητες της κανελας κευλανης , το κανουν ασυναγωνιστο και κυριολεκτικα εκμηδενιζει την όποια αξια του...βουτυρου και μαρμελαδας..
-
Μια κουταλια μελι πριν κοιμηθεις, πιστευω σε βοηθαει απλα να κοιμηθεις κι οχι να..καψεις λιπος! Ειδικα αν φας και μια κουταλια (σουπας καταλαβαινω).
Εγω στο ταχινι με μελι που ειπα πιο πριν, το μελι ειναι 1/2 κουταλακι.(και μεχρι 1 κ.γλ. καλα ειναι);)