Quote:
Originally posted by Silk
πες μας τι τρώς, γλυκά? αλμυρά? ότι να ναι αρκεί να φας κάτι?
Και εμένα π.χ. παρόλο που τρώω για βράδυ μετά μπορεί να με πιάσει λιγουρομανία να φάω κάτι. Δεν είναι ότι πεινάω. Την αλήθεια, εγώ τρώω, τρώω με το στόμα και με το μυαλό μου μαζί. Δηλαδή, ανοίγω το ψυγείο και κοιτάζω τι έχει μέσα, λογικά το πρώτο που θέλω να φάω είναι ότι πιο παχυντικό υπάρχει.
Οπότε δεν αγοράζω βλακείες έτοιμες που μπορώ να φάω άμεσα (κρουασάν, σνίκερς που μου αρέσουν πολύ κ.α.).
Σπίτι έχω 2 μικρές σοκολάτες υγείας (τις μικρές μικρές). Οπότε ακόμα και αυτές αν φάω, συνολικά είναι 300 θερμίδες και δεν με νοιάζει καν.
Επίσης όσο καιρό προσέχω τι τρώω, όπως τώρα δεν αποθηκεύω έτοιμο φαγητό στο ψυγείο (παστίτσιο, μουσακά, γεμιστά κλπ.) ούτε και ψωμί. Λυπάμαι τα παιδάκια στην Αφρική που πεινάνε όπως μου έλεγε και η δικιά μου η μάνα, αλλά εφόσον δεν πρόκειται να τους τα στείλω, τα πετάω όλα στα σκουπίδια μόλις φάμε για βράδυ (τις φακές έχω σταματήσει εδώ και καιρό να τις βάζω στο ψυγείο γιατί κανείς δεν ήθελε να τις φάει την επόμενη ημέρα :dork: ) .
Μετά δεν απομένει τίποτα "ιδιαίτερο" να φάω, πόσο σταφύλι και γιαούρτι με μέλι να φάω.
Επίσης όταν λέω ότι τρώω και με το μυαλό μου, εννοώ ότι βγάζω κανονικό πιάτο, βάζω ότι θέλω να φάω και πάω και κάθομαι στο τραπέζι, ούτε στον καναπέ, ούτε στο κρεβάτι, ούτε στο γραφείο, δεν βλέπω τηλεόραση, την προσοχή μου την έχει το φαγητό. Είναι πιο εύκολο να παρασυρθώ ενώ τσιμπολογάω στην κουζίνα, όρθια, πολλές φορές πάνω από τον νεροχύτη.
Αυτά λειτουργούν σε εμένα, αλλά δεν είσαι εγώ. Είσαι ξεχωριστός άνθρωπος, αν νομίζεις ότι κάποιο από αυτά θα σε βοηθήσει δοκίμασε το. :love:
εδιτ. όταν λέω ότι την προσοχή μου την έχει το φαγητό, εννοώ αφήνω τον εαυτό μου να απολαύσει αυτό που τρώω, όχι ότι το κοιτάω μέχρι να ζαλιστεί :smilegrin:
τρωω ειτε σαλατα με 1 τονο σε νερο ειτε 3-4 δημιτριακα με λιγο ελαφρυ γαλα ειτε ενα τοστ(σπανια)