Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
MKEH78, καλώς ξανάρθες στο φόρουμ!
Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!
Από τα μέλη που σου είχαν απαντήσει τότε, μόνο η Nadine μπαίνει ακόμα.
Είμαστε καινούρια μέλη πια.
Απ' το μήνυμά σου επιβεβαιώνεται αυτό που έχω ακούσει αρκετές φορές, ότι στην ενόργανη και σε παρεμφερή αθλήματα, δημιουργούν πολλά διατροφικά προβλήματα στα κορίτσια, πολλές ενοχές και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Κρίμα.
Βασικά κάνεις ένα λάθος που έκανα και εγώ μέχρι και πριν λίγο καιρό. Σκέφτεσαι ότι θα κάνεις μια δίαιτα, θα χάσεις τα κιλά και μετά θα είσαι οκ και θα χαλαρώσεις στο θέμα διατροφή.
Αυτή είναι πολύ λάθος σκέψη!
Γιατί από τη στιγμή που ξαναρχίζουμε να τρώμε πολύ, αρχίζουμε να επανερχόμαστε στα αρχικά κιλά μας.
Χρειάζεται να υιοθετήσουμε γενικότερα στη ζωή μας υγιεινές διατροφικές συνήθειες και να τις ακολουθούμε για πάντα.
Όχι να στερούμαστε! Και το γλυκό μας θα φάμε, και την καρμπονάρα μας πχ, αλλά σε μικρές ποσότητες!
Πρέπει να βγάλουμε από τη ζωή μας τη λέξη "δίαιτα" και να την αντικαταστήσουμε με την φράση "διατροφή που κάνει καλό στον οργανισμό μου".
Επίσης είναι καλό να επικεντρωθούμε στον ψυχολογικό τομέα, μιας και από εκεί ξεκινά η διατροφική διαταραχή και όχι από το τί τρώμε τόσο!
Κάτι μας ωθεί στο να τρώμε πολύ. Κάποια ανασφάλεια, κάποιος φόβος, κάποιο αίσθημα του ανικανοποίητου.
Χρειάζεται να το βρούμε και να το δουλέψουμε για να καταπολεμήσουμε την πηγή του κακού.
Και τέλος, ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!
Οι ενοχές είναι άχρηστο και καταστροφικό συναίσθημα!
Δεν πρέπει να τις νιώθουμε ποτέ!
ενοχές = πολλά παραπάνω κιλά
Άρχισε να σε αγαπάς!
Άρχισε να είσαι αισιόδοξη και να κάνεις θετικές σκέψεις, ότι όλα θα τα καταφέρεις!
Καλώς ήρθες στην παρέα μας και καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου! :thumbup:
Ξέρω πάρα πολύ καλά πως έχεις δίκιο όσον αφορά τις δίαιτες…