Εγκλωβισμένη στο σώμα μου
Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζω το φόρουμ εδώ και χρόνια ωστόσο είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να γράψω. Χρειάζομαι τη στήριξη και τις συμβουλές σας. Είμαι 26 ετών, ύψος 1,58 και βάρος 70 κιλά. Το βάρος μου και γενικότερα η εικόνα του σώματός μου αποτελούσαν πάντοτε πρόβλημα για μένα καθώς από μικρό παιδί ήμουν υπέρβαρη. Μέχρι και 2 χρόνια πριν διατηρούσα τον έλεγχο κατά κάποιον τρόπο αφού δεν είχα υπερβεί τα 62-63 κιλά με κάποια σκαμπανεβάσματα βέβαια. Δυστυχώς όμως πλέον δεν το ελέγχω και με τον ρυθμό που έχω το βάρος μου είναι θέμα χρόνου να αυξηθεί κι άλλο.
Δεν αντέχω άλλο. Νιώθω εγκλωβισμένη σε αυτό το σώμα. Με έχει καταβάλλει τόσο πολύ όλο αυτό που πλέον δεν έχω διάθεση για τίποτα. Δυσκολεύομαι όχι μόνο να βγω από το σπίτι μου, αλλά και το πιο απλό όπως να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Το θέμα του βάρους μου, μου έχει γίνει έμμονη ιδέα και κατακλύζει το μυαλό μου συνεχώς επηρεάζοντας κάθε έκφανση της ζωής μου.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεκινώ διατροφή είτε με τη βοήθεια ειδικού είτε και μόνη μου, ωστόσο μετά από τα 2-3 πρώτα κιλά τα παρατάω λες και δεν έχω την ενέργεια και την ψυχική δύναμη να παλέψω για να φτάσω στο στόχο μου που είναι τα 52 κιλά. Λες και νιώθω ότι είμαι ανίκανη να αγγίξω το όνειρο μου. Ναι, για μένα είναι ένα όνειρο που περνώντας ο καιρός, απομακρύνομαι ολοένα και πιο πολύ από την υλοποίησή του
Θέλω να με βοηθήσετε, να μου μιλήσετε για τις εμπειρίες σας, τι βοηθά εσάς αλλά και ο,τι άλλο πιστεύετε ότι θα με ενθαρρύνει στην προσπάθεια που ξεκινώ για άλλη μια φορά.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.