Quote:
Originally posted by mpumpuki
Γεια σου rain! Είναι μεγάλο το ταξίδι.. πάντα ήμουν παχουλό παιδάκι και έκανα διάφορες δίαιτες, αλλά δεν είχα αποτέλεσμα. Τα κιλά μου ήταν γύρω στα 75 συνήθως, αλλά πριν μερικά χρόνια που αφέθηκα πήρα αρκετά.. όταν είδα το 89 στη ζυγαριά αποφάσισα πως δε θέλω ποτέ να δω 9 μπροστά και ξεκίνησα με τεστ δυσανεξίας. Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα, με βοήθησε μεν, έχασα τα πρώτα 7-8 κιλά που δεν τα ξαναπήρα ποτέ πίσω, αλλά δεν το συνιστώ σε κανέναν αυτό το τεστ, γιατί όσο καιρό το έκανα ένιωθα αδυναμία και κόπωση, από τις τροφές που είχα αποκλείσει εντελώς από τη διατροφή μου.
Μετά άρχισα μόνη μου να ψάχνω γύρω από τη διατροφή και άσκηση, ξεκίνησα συστηματικά κολυμβητήριο και ταυτόχρονα προσπαθούσα να ακολουθήσω υγιεινό τρόπο διατροφής [και όχι δίαιτας] που θα μου γίνει συνήθεια ζωής.. αυτό λοιπόν έχω να δώσω σαν συμβουλή: Μάθε το σώμα σου, τις ανάγκες του και τι προσφέρει κάθε τροφή. Διάβασε για τα θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά κλπ.) και τι χρειάζεται ο οργανισμός σου πραγματικά. Βάλε και κάποιο είδος γυμναστικής που να σε ευχαριστεί στην καθημερινότητα σου και όλα θα πάνε καλά!
Μεγάλη απάντηση, αλλά ελπίζω να σε βοηθήσει!! :)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις, εύχομαι να είσαι καλά, να φτάσεις στα κιλά που θες και να τα διατηρήσεις για πάντα! Θα κρατήσω ότι μου είναι χρήσιμο από αυτά, όπως λες κι εσύ, ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός.