Kαι η δική μου ιστορία!Καλώς σας βρήκα!
Καλησπέρα σε όλους!
Να συστηθώ, είμαι η Jollity, 25 ετων, 69 kg.
Πριν αποφασίσω να γράψω το σκέφτηκα αρκετά. Δύσκολο για μένα να βρώ ανθρώπους στην καθημερινή μου ζωή με παρόμοιο πρόβλημα που να μπορούν να με καταλάβουν. Διαβάζοντας τις δικές σας αναρτήσεις ήταν σα να έβλεπα τον εαυτό μου να μιλάει. Δεν ήθελα να γράψω μέχρι τώρα γιατί δεν ήθελα να αντιμετωπίσω τα συναισθηματά μου όπως κάνω τωρα. Γιατί είναι πολύ έντονα και με κάνουν να πονάω πολύ.
Πάσχω και γω από υπερφαγικά επεισόδια. Νομίζω η ιστορία ξεκίνησε κάπου στο γυμνάσιο όταν άρχισα τις διαίτες. Απορώ γιατι, ενώ ήμουν μια χαρά στα κιλά μου. Πηγαίνοντας στο λύκειο μετα από ένα πρόβλημα υγείας άρχισα να τρωω πολύ πάρα πολύ. Σε όλο το λύκειο διάβαζα και έτρωγα. Νομίζω χρησιμοποιούσα το φαγητό σαν μέσο διαφυγής. Η κατάσταση χειροτέρευε. θυμάμαι ότι το καλοκαίρι πρός την 1η λυκείου είχα βάλει 14 κιλά.Μετά το λύκειο και την τρέλα των πανελληνίων είχα χάσει κάποια κιλά αλλά το πρόβλημα με τα υπερφαγικά παρέμενε και επέστρεφε δριμύτερο κάθε φορά. Προσπάθησα πολλές φορές με δίαιτες στο πανεπιστήμιο και τα είχα καταφέρει μια χαρά αλλά μετά το καλοκαίρι σχεδον με μαθηματική ακρίβεια επεφτα με τα μούτρα και έπαιρνα τουλάχιστον 5-10κιλά μέσα σε λίγους μήνες. Πριν από δυο χρόνια αποφάσισα να πάω σε ψυχολόγο και μετά σε διατροφολόγο.Είχα τέτοιο πρόβλημα ώστε να μην μπορώ να διαβάζω στις εξεταστικές, δεν πορούσα να συγκεντρωθώ. Πήγα για κάποιους μήνες με βοήθησε αρκετά αλλά μετά 'αρχισαν πάλι τα ίδια.
Δεν θεωρώ οτι έχω καποιο ουσιαστικό πρόβλημα βάρους αυτή τη στιγμή, άσχετα από το γεγονός ότι είμαι στα ανώτερα όρια βάρους που έχω φτάσει ποτέ (απο τέλη Αυγούστου πήρα 10 κιλά). Αλλά τρέμω στην ιδέα πως αν συνεχίσω αυτή την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά δεν ξέρω πως μπορεί να είμαι σε 6 μήνες ή σε 2 χρόνια...
Τώρα είμαι 25 αλλά τι θα γίνει στα 30, στα 40, στα 50??
Δεν μ αρέσει να τρώω σχεδον κάθε μέρα του σκασμού...Κι όμως είναι τόσο εύκολο να το κάνω και μου φαίνεται τόσο τρομερά δύσκολο να σταματήσω.Νιωθω ότι έχω πατήσει ένα διακόπτη που δεν μπορώ να κλείσω, σαν να είμαι παγιδευμένη σ έναν εφιαλτη και δεν μπορώ να ξυπνήσω.Προσπαθώ και θέλω να βρω τη δύναμη.Πολλές φορές ξεκίνησα προσπαθώντας να τρώω κανονικά, όχι με δίαιτες, αλλά σχεδον πάντα καταλήγω στα υπερφαγικά επεισόδια.Θέλω να σταματήσει αυτό.Είναι άσχημο ένας ανθρωπος να νιώθει έτσι και να κάνει τέτοιο κακό στον εαυτό του, γιατί δυστυχώς πρόκειται για εθισμό.
Ξέρω ότι στον κόσμο ύπαρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και αυτό δεν είναι δα και κάτι τρομερό.Αλλά νιώθω σαν κάτι κακό να είναι κολλημένο πανω μου και δεν μπορώ να ξεφύγω.
Χαμογελάω και το κρύβω!Προσπαθώ να μην του δίνω τόση αξία, να ασχολούμαι με άλλα πράγματα πιό ουσιαστικά για τη ζωή μου.Αλλά κοιμάμαι και ξυπνάω με τις ίδιες σκέψεις συνεχώς για μήνες και για χρόνια.Αυτη τη φορά τα υπερφαγικά διαρκούν μήνες σε σχεδόν καθημερινή βάση.Και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα αυτή τη φορά ούτε σε ψυχολόγο να πάω, ούτε σε διατροφολόγο. Πρέπει να το αντιμετωπίσω μόνη μου.Απλώς κάθε φορά που ξεκινάω λυγίζω.Θέλω να βρω την ελπίδα και τη δύναμη.Δεν μ' αρέσει η μιζέρια και η απαισιοδοξία δε τις θέλω στη ζωή μου και στενοχωριέμαι για αυτές τις λυπηρές σκέψεις που κάνω.
Τι να κάνω?? πώς να βρω τη δύναμη??δεν μπορώ να πάω σε ψυχολόγο και δεν θέλω να στεναχωρώ τους δικούς μου έχουν ήδη τόσα προβλήματα..
Πώς να το αντιμετωπίσω μόνη??Με ποιό τρόπο??Νιώθω ότι δεν μπορώ..
Στα λόγια σας βρήκα μια σταγόνα ελπίδας..
Ευχαριστώ,
και με συγχωρείται αν σας κούρασα.:starhit:
Καλό βράδυ