Quote:
Originally posted by kokkinoskoufitsa
Missmary το μόνο κίνητρο που χρειάζεσαι και εσύ και ο καθένας για την απώλεια βάρους, είναι η αγάπη προς τον εαυτό σου.
Αγάπη του εαυτού μας δεν είναι να του στερούμε το γλυκό όταν το έχει ανάγκη, να τον αφήνουμε νηστικό 2 μέρες επειδή προχτές φάγαμε 5 μπάλες παγωτό, να τον ταίζουμε χάπια αδυνατίσματος για αντικατάσταση των γευμάτων και να τον τιμωρούμε με δεκάδες ώρες γυμναστικής!
Εμένα προσωπικά δε με αφορά η ζυγαριά, δε με αφορά ο κόσμος, δε με αφορά το να μπω στο xxxsmall για να πηγαίνω με την ξαδέρφη μου για ψώνια στα παιδικά. Με αφορά ο εαυτός μου και η υγεία μου ! Μπορεί ένα μήνα να χάσω 5 κιλά, τον επόμενο 2 και τον επόμενο κανένα! Μπορεί ακόμα και να πάρω κάποια γραμμάρια, αλλά σ'αυτή την περίπτωση ξέρω ότι δεν έκανα κάτι κακό, δε νιώθω τύψεις, δεν πρέπει να με τιμωρήσω, γιατί ευχαριστήθηκα και τη σοκολάτα που έφαγα, και τα ποτάκια που ήπια, και το 5ήμερο που έλιωσα στον καναπέ και δεν πήγα γυμναστήριο!
Πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να ακούς το σώμα σου. Όταν θέλεις να χάσεις βάρος δεν ψάχνεις κίνητρο. Υπάρχει λόγος, και τον ξέρεις πριν πάρεις την απόφαση. Δε χάνουμε βάρος επειδή ''πρέπει'', επειδή οι άλλες είναι πιο αδύνατες από'μας, επειδή οι φίλες μας είναι μοντέλα και οι φίλοι μας φετόνια !
Αυτό που θεωρώ εγώ ως μοναδική προϋπόθεση-κίνητρο για την απώλεια βάρους, είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας. Τότε μαθαίνεις να καταλαβαίνεις και να ακούς το σώμα σου, να ξέρεις πότε ζητάει να φάει, τι, γιατί, αν το ζητάει πραγματικά αυτό ή το μυαλό σου.
Δεν είναι εύκολος ο αυτοέλεγχος, και καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες ''Ετσι καθε φορα που τρωω κατι παραπανω(ακομη και μια φρυγανια) απογοητευομαι και χαλαω τη διαιτα'' γιατί το έχω κάνει.
Το μυστικό είναι να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να κάνεις δίαιτα. Πρέπει να ακολουθείς μια διατροφή, ένα τρόπο ζωής, που θα κρατήσις για πάντα, που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σου, που σου ταιριάζει γάντι και σε ικανοποιεί σε όλα τα επίπεδα.
Βγάλε από το λεξικό σου τις λέξεις ''στέρηση'', ''τιμωρία'', ''ενοχές'' και απόλαυσε το φαγητό που σου αρέσει , όπως σου αρέσει, όποτε το χρειάζεσαι. Και θα δεις ότι τότε θα αρχίσει να κατεβαίνει η ζυγαριά και να χορεύουν τα ρούχα πάνω σου.
Δεν θεωρώ κέρδος να χάσεις 8 κιλά και στις 31 Μαϊου να σκέφτεσαι ''τέλος άλλος ένας μήνας μαρτυρίου, κάτω το κεφάλι, ο σταυρός στην πλάτη και πάμε για τον Ιούνιο''.
Αν χάσεις 1 κιλό και δεν έχεις υποβάλει τον εαυτό σου σε στερήσεις, περιορισμούς, απαγορεύσεις και λιμοκτονίες, στο τέλος ου μήνα θα είσαι ικανοποιημένη, θα έχεις ψυχική δύναμη και ενέργεια να συνεχίσεις, όχι τη δίαιτα, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής που σου ταιριάζει !
Υ.Γ. Νομίζω το παράκανα πάλι, πολλή πάρλα... sorry...!!
Σε ευχαριστω πολυ που διεθεσες τοσο χρονο για να μου απαντησεις <3 εχεις δικιο :) μια ζωη βαζω ορια,τοσα κιλα μεχρι τα γενεθλια μου,τοσα κιλα μεχρι το ταξιδι μου εκει,τοσα κιλα μεχρι τον επομενο μηνα και συνηθως τα κιλα που βαζω στοχο ειναι πολλα και αγχωνομαι