Καλώς σας βρίσκω μετά από πολλούς μήνες σιωπής, ταλαιπωρίας σωματικής και ψυχικής, μερικούς ηθικούς κλωνισμούς και πάνω απ'όλα καθημερινής πάλης.
Όσοι είχατε εντοπίσει την παρουσία μου από παλιά σε αυτό το φόρουμ γνωρίζετε και τον αγώνα μου με την παχυσαρκία, τις διατροφικές συνήθειες και τα σκαμπανεβάσματα θάρρους, δύναμης, αποφασιστικότητας, άγχους, απογοήτευσης, παραίτησης και τέλος, ότι απο αυτά συνεπαγόταν, των κιλών μου.
Εδώ και καιρό μπορεί τα 2 τελευταία χρόνια, ακολουθώντας αυξητική πορεία βάρους, το ανέβα-κατέβα μου ήταν μεταξύ 100 και 111. Επισήμως πλέον στην κατηγορία 2 και με τάσεις που η εκτιμώμενη μαθηματική μου ακρίβεια, ίσως ένστικτο ή συνειδητοποίηση, στα χρόνια που με περιμένουν θα οδηγήσουν σε αυτά που φοβάμαι.
Για αρκετό καιρό πίστευα ότι το χειρουργείο είναι η τελευταία μου επιλογή, αφού αυτό σήμαινε και φυγοπονία ή πλήρη αποποίηση των προσωπικών μου δυνάμεων. Ωστόσο κουράστηκα, απογοητεύτηκα, πόνεσα και οι σκέψεις να με ευκολύνω, να με φροντίσω και να με βάλω προτεραιότητα με οδήγησαν σε μία πρώτη συνάντηση με έναν γενικό χειρούργο, ο οποίος έχει 15 ετή πείρα σε βαριατρικά χειρουργεία. Στο παρεπιπτόντως (που δεν είναι βέβαια) από τα 107 κιλά σε διάστημα 4 μηνών πέφτω στα 99. Οπότε πριν πάω στον γιατρό φροντίζω (όσο μπορούσα βέβαια) να χτυπήσω μία 3άρα γιατί η ώρα με ήθελε να κριθώ και ακατάλληλη... του παρουσιάζομαι 102 κιλά και χαλαρός μου προτείνει ένα σληβάκι των 7000 (ιδιώτης), το οποίο τις τελευταίες μέρες όλο και ζαχάρωνα.
Πέφτει τηλέφωνο στον νονό μου, καρδιολόγος στο επάγγελμα, και τα χαμπέρια μου απλώνονται στους ιατρικούς κύκλους. Γρήγορα μαθαίνω ότι η σωσίβια λέμβος μου μπάζει από παντού και το ποσοστό αποτυχίας του δεν εμπίπτει στα στανταράκια μας. Το αφήνω στην άκρη και προχωρώ...
Επισκέπτομαι ενδοκρινολόγο για να με τσεκάρει φουλ ώστε να αποκλείσω όλες τις οργανικές δυσλειτουργίες και να πάω με τα χαρτιά και τις γνωματεύσεις στους επόμενους γιατρούς, στο νοσοκομείο αυτή τη φορά, όπου έχουμε και την εντατικη καβάντζα (αχρείαστη να είναι). Στο παρεπιπτόντως (που δεν είναι βέβαια) χάνω και ένα κιλάκι οπότε και παρουσιάζομαι στα 101. Η ενδοκρινολόγος αρχίζει να μου μιλά για ακροτηριασμούς, ψυχοθεραπεία, θέληση και τέλος μου προτείνει και ένα ρυθμό απώλειας 6 κιλών τον χρόνο (κάνω αυτόματα την πράξη η οποία με οδηγεί 7 χρόνια μετά). Φρίκη και βουβαμάρα. Της εξηγώ ότι αυτό το κομμάτι της ιατρικής αναπτύχθηκε επειδή υπάρχουν πάσχοντες και συνεπώς και ΠΑΘΗΣΗ. Μετά από ολιγόλεπτη συνομιλία και σαφέστατα αδύναμη και ακατάρτιστη, συναινούμε και οι δυο μας αθόρυβα να περιοριστεί στην ειδικότητα της... τελειώνει με το " αφού εισαι συνειδητοποιημένη κάντο". Μαζεύω τα δάκρυα θυμού μου, απότοκα της υπεροψίας και της απαξίωσης που με έκανε να νιώσω και φεύγω.
Επικοινωνώ με τον γιατρό του νοσοκομείου για να εξασφαλίσω το πολυπόθητο ραντεβου... "ύψος, βάρος, προβλήματα υγείας" του απαντώ σε όλα και καταλήγει..."δείκτης 36.9, πρέπει να είσαι 40 αλλιώς δεν μπορώ να σε χειρουργήσω, δοκίμασε άσκηση και διατροφή, είσαι και μικρή...". Κουρέλια η ψυχολογία. Χάσαμε την δεκάρα και μας έκοψε την τύχη... Γυαλίζει το μάτι μου και σκέφτομαι πιάτα πιατάκια κουτάλια πιρουνάκια και ξέφρενο γαστρονομικό τουρνέ... Πόσο ανήθικο είναι αυτο; συνέρχομαι.
Επικοινωνώ με την δεύτερη επιλογή γιατρού που έχω σε νοσοκομείο, όπου στο τέλος της αόρατης μας σύνδεσης ακούω μια γυναικεία φωνή γεμάτη ζεστασιά που δέχεται να με δει στις 29 ιουλίου ( η ζωή σε αναμονή) και μαζεύω και πάλι τις επιθυμίες και γιγαντώνω τις προσδοκίες έτσι για τι καλό κι αυτή την ρημάδα την θετική ενέργεια που μεγάλο καμάρι την έχω (αστείο πια).
Στα 100 κιλά είσαι μετέωρη σκέφτομαι.... είναι λίγα ώστε μπορείς ακόμα να αιωρείσαι στα όνειρά σου και πολλά ώστε να βαδίζεις κάθε μέρα... είναι λίγα γι αυτούς που έχουν περισσότερα και πολλά γι αυτούς που έχουν τα λίγα και λιγότερα.