Πάσχω από κάποια διατροφική διαταραχή?
Γεια σας.. Όντας και εγώ ένα από τα πολλά θύματα της παχυσαρκίας παιδιόθεν, σήμερα καλούμε να δίνω τις προσωπικές μου αδιάκοπες μάχες και μάλλον άκαρπες θα συμπλήρωνα, καθώς εισέτι πέραν του, ότι προσφεύγω στην μοναδική εναλλακτική και ανεκμετάλλευτη, κατ'εμε, ως την παρούσα χρονική στιγμή, λύση, ακόμη το βάρος μου ακολουθεί μια ανοδική, σχεδόν μη αναστρέψιμη πλέον, τουλάχιστον με το δικό μου σθένος, πορεία.. Για να μην απεραντολογώ, :saint: θα προσεγγίσω, πάραυτα την δυσχερή κατάσταση, που με ταλαιπωρεί. Η μητέρα μου πάντοτε ήταν αυστηρή με το φαγητό την ποιότητά και κυρίως την ποσότητα σε επίπεδα, που ακόμη και να είχες περάσει ολάκερη την μέρα νηστικός, εκείνη θα σου έκανε παρατήρηση, που τρως υποδεικνύοντας σου ένα ποτήρι με γάλα η λίγο νερό.. παρομοίως αντιδρούσε και με την γυμναστική και οι αντιδράσεις της κυμαίνονταν ανάλογα με τα επίπεδα του βάρους σου.. εν ολίγοις ξεκάθαρη διάκριση και υποτίμηση των παχύσαρκων. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου υφίσταμαι σε απαγόρευση πρόσληψης τροφίμων.. είτε λογική για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών, είτε για προσωπική ευχαρίστηση. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω, ότι συχνά καταφεύγω στην τροφή ως μέσω εκτόνωσης σε περιόδους έντονου στρες.. Η απαγόρευση βέβαια αυτή και η αποδοκιμασία δεν προέρχεται μόνο από την μητέρα μου άλλα και από τον ευρύτερο οικογενειακό κύκλο, που δεν σπαταλά ευκαιρία για να θίξει την διατροφική ελευθερία, που μου παρέχει η μητέρα μου :wow: .... Στην τρίτη, λοιπόν δημοτικού μετά τον χωρισμό τον γονιών μου, όπου η μητέρα μου έστρεψε όλη της την προσοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ζήτημα αυτό, ανέπτυξα μια τάση, αν θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω έτσι, συγκεκριμένα άρχισα να τρώω κρυφά.. θα έλεγα πως ήταν μια έμφυτη ροπή, που εμφανίζονταν κατά διαστήματα αλλά αυτή ήταν ακριβώς η χρόνια που εκδηλώθηκε και δυο χρόνια αργότερα ήρθα αντιμέτωπη με το απόγειο της... Αν μου ζητούσε κάποιος να του αναλύσω τι ακριβώς ποιότητας ή ποσότητας τροφές προσλαμβάνω κατά την διάρκεια αυτών των επεισοδίων, θα του απαντούσα πως 9 χρόνια, που αντιμάχομαι την επιθυμία μου, τις τελευταίες μόνο μέρες έχω για πρώτη φορά καταφέρει να καθαρογράψω και να προσδιορίσω το μέγεθος της καταστροφής με αριθμούς... και αυτό γιατί εισέτι, που το αποφάσισα ξεκάθαρα και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής από δίαιτες βρέθηκα αντιμέτωπη με το χρόνιο μου πρόβλημα.. έπρεπε να ανακαλύψω μια λύση κάτι, που θα μου επέτρεπε εν μεροι να αποκτήσω κάποια επίγνωση, λίγο ελέγχο της κατάστασης αν θέλετε... Ωστόσο όσο κυλάνε οι μέρες νιώθω την ανάγκη να ενδωσω σε κάποια ατασθαλία, να με κυριεύει, όταν αντικρίζω το φαγητό είναι σαν να αισθάνομαι πως δεν θα το ξαναγευτώ ποτέ, πως θα μου το πάρουν αίσθηση, που υπερνικά την θέληση για κατάκτηση του στόχου μου. Αυτή τη φορά όμως θέλω να πετύχω, οφείλω να το κάνω για μένα και τις χρόνιες θυσίες μου. Από σας ζητώ να με κατατοπίσετε σχετικά με το αν πάσχω από κάποια διατροφική διαταραχή ή πως μπορεί να καταστεί δυνατό αν όχι να εξαλείψω τουλάχιστον να μετριάσω το βάσανο αυτό.