-
Gastric sleeve
Καλησπερα,
Ετοιμαζομαι για το γαστρικο μανικι και ο γιατρος μου συνεργαζεται με μια διατροφολογο, η οποια μου ειπε πως αν δεν χασω κιλα μεχρι να με δει το ραντεβου θα μου αναβαλλουν την επεμβαση.
Μιλησα και με τον γιατρο μου και μου ειπε οτι δεν φτανουμε σε τετοια κατασταση αλλα να μην παρω και κιλα.
Η διατροφολογος με τρομαξε λεγωντασ μου οτι αν παρεκλινω και λιγο απο την διατροφη που θα μου δωσει μπορει να ανοιξουν τα ραμματα και να οδηγησει σε θανατο.
Αντιμετωπισε κανεισ παρομοια κατασταση? Καμια συμβουλη?
Σας ευχαριιστω εκ των προτερων.
Με εκτιμηση
Κατερινα
-
Κατερινα μου καλησπερα. Δωσε μου λιγο στοιχεια, τι ΔΜΣ εχεις?
-
Καλημέρα με το καλό η Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα κοπέλες!
Κατερίνα μου εγώ ζύγιζα 137 κιλά όταν μπήκα στο χειρουργείο δεν μου είπε καν ο γιατρός να χάσω έστω 5-10 κιλά. Σε σένα γιατί σου ζήτησαν να χάσεις, δεν το ρώτησες; Πόσα κιλά ζυγίζεις αλήθεια; Το χειρουργείο σου το κάνεις ιδιωτικά ή σε δημόσιο νοσοκομείο;
-
Καλημέρα Κατερίνα,
Ως φρεσκοχειρουργημένη (25/04) έχω να σου πω πως αυτό που σου ζήτησαν να χάσεις κάποια κιλά είναι καλό να γίνει. Το είχαν ζητήσει κι από μένα και ο λόγος ήταν για να μειωθεί το ενδοσπλαχνικό λίπος και να γίνει με μεγαλύτερη ευκολία η εγχείριση. Στα πλαίσια μιας μακράς συζήτησης οι πρόσθετοι λόγοι που μου εξήγησαν είναι ότι εκείνο το διάστημα πριν το χειρουργείο οι περισσότεροι μπαίνουν σε μια διαδικασία να φάνε απ`όλα και ότι προλάβουν με αποτέλεσμα να παρατηρείται πρόσληψη κιλών. Επίσης είναι ένας τρόπος να αρχίσεις να επιβάλλεσαι εγκεφαλικά στην ιδιοσυγκρασία σου. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι δύσκολο και δεν πρέπει κανείς να το υποτιμά. Το σώμα σου δεν θα πεινά αλλά το μυαλό σου θα έχει άλλη άποψη όταν βλέπεις και μυρίζεσαι τα φαγητά. Ο καθένας βέβαια το ζει σε διαφορετικό βαθμό.
Θα σου πρότεινα να μπεις στην διαδικασία απώλειας 2-3 κιλών εφόσον είναι εφικτό για την ομαλότερη διεξαγωγή της επέμβασης σου.
Αυτά τα καταθέτω ως μέρος της δικής μου εμπειρίας από όσα έμαθα άκουσα και έζησα μέχρι τώρα.
Να σημειώσω επίσης ότι την πάτησα κι εγώ το τελευταίο διάστημα με αυτές τις σκέψεις 'ας φάω τώρα που μπορώ' και πήρα κάποια κιλά. Έπειτα όμως μπήκα σε πρόγραμμα και κατάφερα μία ικανοποιητική απώλεια. Παρόλα αυτά οι γιατροί δυσκολέυτηκαν με τις στρώσεις λίπους που βρήκαν, καθώς έχω την τάση να αποθηκεύω λίπος στην περιοχή του στομάχου και της κοιλιάς. Καλό θα ήταν να το επιδιώξεις.
Καλή συνέχεια σου εύχομαι και όλα κατ'ευχήν!
-
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τισ απαντησεις.
Μου ειπαν να χασω βαρος για να ειναι πιο ευκολη η εγχειρηση για μενα. Να προσπατησω να μειωσω το λιποσ στην κοιλια.
Ειμαι 115 κιλα και οΔΜΣ ειναι 40,7. Το καταλαβαινω οτι πρεπει να μπω σε προγραμμα και φυσικα θα κανω οτι καλυτερο μπορω.
Την εγχειρηση την κανω σε ιδιωτικο Νοσοκομειο στην Λαρισα και ερχομαι απο Ολλανδια για να την κανω Ελλαδα.
Αυτο που δεν μου αρεσε ειναι οτι η διατροφολογος στο δευτερο τηλ που ειχαμε μου ειπε οτι μπορει να μην μου κανουν την επεμβαση αν αυτη δεν το εγκρινει και δει οτι και δεν μπορω να βαλω τον ευατο μου σε προγραμμα και οτι θα ερθω Ελλαδα και θα την αναβαλουν. Επιπλεον, μιλησε σε δικο μου προσωπο χωρις την αδεια μου και σε δημοσιο χωρο.
Μιλησα με τον γιατρο σε κατασταση πανικου και μου ειπε οτι δεν θα γινει κατι τετοιο. Απλα σκεφτομαι οτι σε 18 μερες ειναι η επεμβαση και με εχουν αγχωσει για να χασω βαρος με αποτελεσμα να να εχω πολυ κακη διαθεση
Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες και που μοιαστηκατε την εμπειρια σας μαζι μου.
Σας ευχομαι καλο πασχα και καλη ανασταση.
-
Καλησπέρα!
Πολύ καλά έκανες κι επικοινώνησες με τον γιατρό σου. Η διατροφολόγος θα περιοριστεί στο δικό της πεδίο κι αν σε ενοχλεί ο τρόπος που σου μιλά και συμπεριφέρεται, καλό θα ήταν να της μιλήσεις. Εσύ κάνε την προσπάθεια σου για τους λόγους που αντιλαμβάνεσαι και σου εξήγησαν και άσε αυτές τις μέρες να λειτουργήσουν θετικά για σένα.
Εύχομαι όλα να πάνε καλα !
-
Κατερίνα μου για οτιδήποτε ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ θα μιλάς με τον γιατρό σου. Η διατροφολόγος στην ομάδα είναι εκεί για να καθοδηγεί και να βοηθά, όχι να τρομοκρατεί. Κι άλλωστε δεν δίνει αυτή την έγκριση για το χειρουργείο παρά μόνο ο γιατρός σου.
Πλέον στις επεμβάσεις δεν ζητάνε να χάσεις κιλά. Παλιότερα αυτό συνέβαινε κι ήταν ο λόγος που εγώ δεν συνέχισα το ψάξιμο για χειρουργείο. Βλέπεις λειτούργησε το σκεπτικό πως "αν είναι να κάνω δίαιτα να χάσω κιλά για να χειρουργηθώ να αδυνατίσω, ποιός ο λόγος να κάνω το χειρουργείο"! Εκτός αν το χειρουργικό τους τραπέζι μπορεί να σηκώσει λιγότερο βάρος από τα κιλά που είσαι και σου επιβάλουν να τα χάσεις ώστε να μη γίνει ζημιά!!! Οκ, τραβηγμένη δικαιολογία αλλά και διόλου απίθανο! Ελλάδα είναι εδώ κι όλα τα τρελά εδώ τα'χουμε μαζεμένα!
Και ναι τότε ήταν η φάση που το προσπάθησα με διατροφή κατάφερα να χάσω περίπου 35 κιλά τα οποία ξαναπήρα (με τη Νεφέλη μαζί ήμασταν στον ίδιο διατροφικό αγώνα) κι εντέλει αποφάσισα να ψάξω πληροφορίες για νέες εξελίξεις πάνω στα χειρουργεία. Άλλαξαν πάρα πολλά και γι' αυτό χειρουργήθηκα κι εγώ πέρσι, σε δημόσιο νοσοκομείο και χωρίς ο γιατρός μου να μου ζητήσει να χάσω κιλά.
Όταν οι γιατροί γνωρίζουν τι άγχος περνάμε με τα κιλά μας προσπαθούν να μην μας προσθέσουν κι άλλο. Σε μένα τουλάχιστον αυτό συνέβη.
Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά!
-
Φιλη μου, εγω υποβληθηκα σε γαστρικη πτυχωση πριν απο μια ακριβως ενβομαδα. Ως φρεσκοχειρουργημενη σου συνιστω να φροντισεις ιδιαιτερα την ψυχολογια σου.Απομακρυνε απο διπλα σου τους αρνητικους ανθρωπους και περιορισου στο να μιλας μονο με τους αρμοδιους. Ο γιατρος σου ξερει και θα σε κατατοπισει, δε χρειαζεται να τρελενεσαι.Εγω τις πρωτες δυο μερες μετα το χειρουργειο επειδη πονουσα και ειχα καποιους εμετους ολο ελεγα οτι το μετανιωσα.Ο γιατρος μου μου ελεγε απλα να κανω υπομονη να κλεισω το 3ο 24ωρο.Οπως μου τα ειπε εγιναν ολα.Και πιστεψε με δεν ειναι απαραιτητο να γνωριζουμε πολλες λεπτομερειες, απο ενα σημειο και μετα μονο κακο κανει. Εγω ξεκινησα απο 132,8 Kg. Μια βδομαδα ακριβως απο το χειρουργειο (διανυω την εβδιμαδα των υγρων βεβαια) ειμαι 126 Kg εχοντας κανει πτυχωση και οχι κοψιμο του στομαχου. Ολα θα πανε καλα!! απλα να θυμομαστε ολοι πως αυτου του ειδους οι επεμβασεις δεν ειναι πανακεια.Μας χειρουργουν το στομαχι, οχι τον εγκεφαλο. Σου ευχομαι τα καλυτερα και περιμενουμε νεα σου!:starhit:
-
Καλησπερα σε ολους.
Ενα μικρο update.
Η επεμβαση ηταν επιτυχησ. Οι γιατροι εμειναν πολυ ευχαριστημενοι. Ενα αποτα σχολια τουσ ηταν οτι το στομαχι μου ηταν πολυ μεγαλο.
Μια βδομαδα τωρα ακολουθω την διατροφη με τα υγρα. Απο τισ 18 μεχρι σημερα ειμαι 9 κιλα κατω.
Τισ τελευταιες δυο μερες εχω αρχισει και με πιανουν τρεμουλα απο την πεινα.
Απο οτι καταλαβαινω ειναι στον εγκεφαλο μου ολα. Αλλα και παλι με πιανουν τα νευρα μου.
Λιγη υπομονη και ολα θα πανε μια χαρα.
Καλο σαββατοκυριακο σε ολους.
Με εκτιμηση Κατερινα