Κατι περα απο τη διατροφη και την ψυχολογια
Εψαχνα σημερα τις κατηγοριες και μου ηρθε εμπνευση. Τι μπορει να μας απασχολει εκτος του κοινου μας σκοπου (να αδυνατισουμε, να σταματησουμε υπερφαγικα, να αρχισουμε να παιρνουμε κιλα αν βρισκομαστε στο αλλο ακρο κλπ κλπ αναλογα με τον καθενα)
Εχω στο μυαλο μου μερικα σημαντικα πραγματα.
1. Μοναξια-αποξενωση. Δεν μου αρεσει που το λεω, αλλα εχω φιλες ναι, και παρολα αυτα νιωθω μονη μου. Επειδη οπως προσπαθω να ειμαι η καλυτερη εκδοχη μου προς αυτες, δε θα πω τελεια, ετσι περιμενω το ιδιο και επειδη βλεπω οτι βαζω πιο πανω τον καθε αλλον απο οτι ο καθε αλλος εμενα, απογοητευομαι. Και εκει η λυση ξερω, μην τα ψιριζεις, ασχολεισου με τον εαυτο σου πιο πολυ, νιωσε καλα με εσενα και θα το αποπνεεις και ο αλλος θα ασχολειται μαζι σου ουτως η αλλως περισσοτερο. Ναι οκ θεωρητικα τα εχω βρει. Αλλα αφηνει ενα κενο στην ψυχη αυτη η μοναξια.
2. Μορφωση-παιδεια. Ναι ημουν απο τις καλες μαθητριες που διαβαζαν αλλα συνειδητοποιησα ποσο λαθος μας εβαζαν να μαθουμε. Τελος παντων, αν μου δινοταν η ευκαιρια θα ξαναπηγαινα σχολειο και θα το κοιταγα με αλλο ματι. Νιωθω οτι οι γνωσεις και η παιδεια ειναι αχανης και προφανως παντα δεν θα ξερω τιποτα, αλλα θελω να αρχισω να μορφωνομαι και πιο ουσιαστικα, πχ ιστορια, πχ λογοτεχνια κ διαφορα αλλα γιατι και αυτα προσφερουν ευεξια, στην ψυχη. Και νομιζω ειναι καλο βαλσαμο. Νιωθω οτι δεν ειμαι τιποτα, οτι θελω να βρω εναν δασκαλο, καταξιωμενο ανθρωπο σε ψυχη καρδια και μυαλο να μου μεταδωσει νεους τροπους σκεψης και γνωσεις. Δεν αρκει παντα να ψαχνεις μονος σου.
Αυτα προς το παρον! ^^