Τι σημαινει υγεια; Σκεψεις.
Γεια σε ολους και ολες , να μαι παλι, γ γνωστη purple :D
Μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια σε γυμναστηριο με δικη του διατρολογο, που ετσι την βαφτιζαν εκει, ηταν απλη γυμναστρια και η διατροφη ηταν επιεικως απαραδεκτη (πχ μεσημερι κ βραδυ 120 γραμμαρια ψωμι μαζι με το φαι) απο Νοεμβριο 2014-Μαρτιο 2015. Μετα απο μια δευτερη αποτυχημενη που πηγα σε εναν στρατιωτικο που χορηγουσε ξενικαλ και επειδη δεν το πηρα εκανα μονο τη διαιτα που δεν ηταν καν υγιεινη (πχ τοσες κουταλιες λαδι μεσα στο φαι οσες μεριδες θα σερβιριστουν στην οικογενεια +2 κσουπας στη σαλατα/πιτσα/σουβλακι -για να βγαζει κανεις στην τουαλετα ολο το λιπος της ζωης του με το χαπι) απο Απριλιο 2015-Οκτωβριο 2015
αποφασισα να μαζεψω τα κομματια μου της απογοητευσης, οχι μονο ως προς τα κιλα αλλα και ως προς ανθρωπους που με κοροιδευαν οτι θα χασω κιλα ενω ηξεραν οτι δεν θα χασω γιατι τη δουλεια την κανει το χαπι, αποφασισα να υπομεινω οχι μονο το λιπος που ειχα παρει απο τις πανελληνιες που ξαναγυρισα στα 75 αλλα και τη στεναχωρια του δεν υπαρχει κανεις με απολυτη ειλικρινεια απεναντι σου και να ξεκινησω εγω δικη μ διατροφη σωστη με ενημερωση.
Μετα απο αυτες τις αποτυχιες μου, για να μην πολυλογω, μετα απο τοσο καιρο παραμονης στο φορουμ, μετα απο σωστη διατροφη ασκηση και καλα αποτελεσματα, νομιζω εχω μια καλη εικονα, καλη εμπειρια του τι σημαινει υγεια.
Ο σκοπος του χασιματος κιλων δεν ειναι μονο η εικονα. Σε εισαγει σε εναν τροπο ζωης, εγκρατειας αλλα οχι στερησης. Τι εννοω; Δεν εννοω μονο να τρως ισορροπημενα , εννοω οτι ο υγιεινος τροπος ζωης και σκεψης δεν συνεπαγεται οτι θες να φας αλλα οτι πιστευεις πως τρως για να υπαρχεις και οχι υπαρχεις για να τρως. Αυτο, οσοι παιρνουν χαπι δεν το μαθαινουν. Γιατι στερουνται αναγκαστικα και λαχταρανε το φαι και το βλεπουν σαν βασιλια τους. Εμενα, πλεον, δεν μου κανει εντυπωση. Χαιρομαι, ευχαριστιεμαι, νιωθω ομορφα να τρωω υγιεινα και πρωτοτυπα, και πολλες φορες το γλυκο μου φερνει μια στεναχωρια γιατι νιωθω πολλες φορες πως οταν εισαι χαρουμενος με τη ζωη σου, δεν το πολυθες το γλυκο. Αντιθετως, οταν γενικα εισαι λιγο μεσα στην παγομαρα, και εχεις πολλα προβληματα, το βλεπεις σαν τη μονη ευχαριστηση, και τρως για να χαρεις. Αλλα δεν εχει νοημα, ειναι παροδικο, και βαζεις σαβουρα μεσα σου. Προσοχη δεν λεω μη φας ποτε, αλλα εννοω οτι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ψυχικοσωματικα υγιης ανθρωπος δεν το λαχταραει σε μεγαλη συχνοτητα. Μπορει σε ειδικες περιστασεις πχ γενεθλια να φαει κατι, αλλα νιωθει οτι το ελεγχει αυτος και οχι αυτο.
Το φαι υπαρχει για να μας συντηρει, ειναι απαραιτητο για να μας κρατησει στη ζωη, απαραιτητο για να κανουμε τις δουλειες μας και να εχουμε ενεργεια. Ειναι καυσιμο, ειναι εργαλειο, ειναι η τροφοδοσια του λογισμικου μας, αν θελετε. Αν εμεις βαζουμε κακο καυσιμο, δεν θα αποδωσουμε πουθενα. Και φυσικα χρειαζομαστε χρονο. Αλλα το θεμα ειναι να αρχισουμε αφενος, αφετερου ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, να μην μας καμπτουν.
Ολος ο κοσμος μου λεει πως αδυνατισα, μερικα συγκεκριμενα ατομα απο το Νοεμβρη που μας περασε, δεν μου το ειπαν ποτε. Γιατι; Δεν ξερω. Πολυ ασχημο να βλεπεις ζηλεια και κακια εκει που δεν περιμενες ποσο μαλλον οταν εσυ αυτα τα ατομα τα υποστηριζες και τα ενθαρρυνες οταν εκαναν τη δικη τους προσπαθεια. Τελικα, ο καθενας ειναι για τον εαυτο του. Και τελικα, οτι μας βλαπτει ψυχικα πρεπει να το πεταμε.
Γιατι υγιεινος τροπος ζωης δεν ειναι μονο ο,τι εχει σχεση με το φαι. Ειναι και το περιβαλλον μας. Να εχουμε διπλα μας ανθρωπους με οραμα, με καλοπροαιτερη διαθεση, που δεν εχουν στοχο να σε πατησουν κατω για να νιωσουν καλα, που δεν εχουν στοχο να μας μειωνουν, που δεν χαιρονται με τις λυπες μας και λυπουνται με τις χαρες μας.
Δεν γινεται πχ εγω που εχω εναν χ τροπο σκεψης γυρω απο το φαι, να βγαινω συνεχεια με ατομα που το θεοποιουν και ο στοχος τους ειναι να φανε γλυκα μπροστα μου, ενω στο σπιτι τους δεν τρωνε τιποτα για να μην παχυνουν. Γιατι εγω τρωω τις ποσοτητες του φαγητου πρωινο μεσημεριανο απογευματινο βραδυνο τις βαρβατες, γιατι εγω κανω σοβαρη γυμναστικη, γιατι εγω δεν κοροιδεψα ποτε κανεναν, γιατι το λιπος εν τελει που χανω στους 2 μηνες, αυτος που παιρνει απλως ενα χαπι και δεν το λεει, τα χανει σε μια βδομαδα. Γιατι εγω σεβομαι τον εαυτο μου, σε αντιθεση με οσους ενω ξερουν καλα τι προξενουν τα σκευασματα, τα παιρνουν, ενω ταυτοχρονα δεν εχουν μαθει να τρωνε ΣΩΣΤΑ, αλλα ΛΙΓΟΤΕΡΟ, δεν εχουν μαθει να πιστευουν οτι τρωμε για να ζουμε, και πιστευουν οτι ζουμε για να τρωμε και τους βλεπεις οταν τρωνε να ηδονιζονται μεχρι αηδιας.
Η υγεια ειναι συνισταμενη παραγοντων. Δεν ειναι μονο σωματικο θεμα, αλλα κυριως ψυχολογικο, συναισθηματικο. Οταν υπαρχει αυτη η ισορροπια μπορεις να πετυχεις τους στοχους σου, οχι μονο περι διατροφης και σωματος, αλλα σε ο,τι και να αποβλεπεις. Η διαιτα δεν ειναι απλη ακριβως γ αυτο. Γιατι οταν το μυαλο πασχει, το μυαλο εχει αφησει τον ελεγχο με αποτελεσμα να σε ελεγχουν οι εξωτερικες περιστασεις. Το θεμα ειναι το μυαλο σου να ελεγχει τα παντα, και αρα, μεσω μιας προσπαθειας, μακροπροθεσμα, να ελεγχει και το ιδιο σου το σωμα.
Υπαρχουν φορες που στις γιορτες μου, γενεθλια, γιορτη, η οτι αλλο, περιστοιχιζομαι απο ανθρωπους που θεοποιουν το φαι - οχι στην οικογενεια- και αναγκαζομαι να φαω για αυτους. Και ειναι τοσο λαθος. Γιατι να μην εχω το σθενος να πω οτι δε θελω γλυκο στη γιορτη μου δεν θελω γλυκο στα γενεθλια μου. Γιατι; Γιατι ετσι εχει καθιερωθει? Γιατι ετσι πρεπει? Γιατι εχω διπλα μου ανθρωπους που περιμενουν κερασμα? Οκ να τους κερασω αν το θελουν, ο,τι θελουν, δεν εχω προβλημα, αλλα εγω γιατι να αναγκαστω? Και γενικα γιατι να εχω φιλους που περιστρεφουν τις εξοδους γυρω απο το φαι? Γιατι να μην πηγαινουμε απλα για περπατημα η για καφε η για ενα σινεμα? Γιατι προφανως δεν εχουμε το ιδιο επιπεδο αντιληψης κ εξελιξης κ ωριμοτητας γυρω απο το φαι και την υγεια. Γι' αυτο κ γω εχω σκληρυνει πια και ξερω οτι πρεπει να κανω ο,τι ειναι καλυτερο για μενα. Και δεν ειναι εγωιστικο, ειναι η αληθεια. Δεν μπορω να χαλαω τη σωστη μου διατροφη για τα ματια του χ, ο οποιος εχει χασει τα κιλα του με χαπια και δεν τον ενδιαφερει να φαει ενα γλυκο γιατι το λιπος του θα το χασει σε 1 εβδμαδα, ενω εγω σε μηνες.
Αρα, συμπερασμα. Ο υγιεινος τροπος ζωης ειναι το αποτελεσμα της αρμονιας και της ισορροπιας αναμεσα στην σωματικη ψυχολογικη συναισθηματικη υγεια, σε συνδυασμο με ενα εξισου ισορροπημενο και υγιες περιβαλλον. Αν δεν το εχεις, πετας το υπαρχον και φτιαχνεις καινουργιο. Δεν φταιμε για μερικες απωλειες στη ζωη μας, ας προσεχαν οι γυρω μας, εφοσον μας βλαπτουν, φευγουμε... Ειναι εγκληματικο να στεναχωρουμε τον εαυτο μας και να τον πληγωνουμε επειδη ενω ειχαμε αλλες προσδοκιες απο μερικούς ανθρωπους, εκεινοι απεδειξαν οτι δεν πρεπει να εχουμε απο αυτους...
Ελπιζω να βοηθησα και να σας εδωσα τροφη για σκεψη. Καλη συνεχεια σε ολους.:smug b: