Δεν με καταλαβαίνω, ίσως εσείς???
Καλησπέρα,
Ένιωσα την ανάγκη να γραφτώ στο eating disorders γιατί έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι η περίπτωσή μου είναι μία πλήρης "disorder"!
Nαι, πάντα είχα θέμα με τα κιλά μου, πάντοτε τα έλεγχα πριν ξεφύγουν πολύ αλλά τα τελευταία χρόνια... κάτι δεν πάει καλά. Ναι, είμαι 52 με αρχές εμμηνόπαυσης, έχω Ηashimoto (υποθυροειδισμό αυτοάνοσο) εδώ και 20 σχεδόν χρόνια που τελευταία είχε απορρυθμιστεί και προσπαθώ να τον ξαναρυθμίσω, πέρασα τα τελευταία 15 χρόνια πάρα μα πάρα πάρα πολλές αλλαγές στην ζωή μου(διαζύγιο, χωρισμούς, μετακομίσεις, αλλαγές δουλειάς) και η τελευταία και σημαντικότερη είναι ότι εδώ και δύο χρόνια ακολούθησα τον άνθρωπό μου στην Θεσσαλονίκη, βγήκα σε πρόωρη σύνταξη και άφησα πίσω μου στην Αθήνα όλους τους δικούς μου ανθρώπους, γυιό, μητέρα, αδελφή, φίλες, φίλους κλπ. Είχα πάντοτε αυτοπεποίθηση, ωραίο πρόσωπο και ποτέ κανένα πρόβλημα με το αντίθετο φύλλο. Τα τελευταία χρόνια τα κιλά μου έχουν χτυπήσει τα 92 με μερικά σκαμπανεβάσματα και παρόλο που κάνω πολύ γυμναστική, ( πιλάτες, χορό, τέννις) είμαι πολύ σφιχτή και καλά σχηματισμένη, δεν ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΔΙΑΙΤΑ!! ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΤΩ! ξέχασα να σας πω ότι η μαγειρική είναι το χόμπυ μου και ασχολήθηκα με αυτήν και επαγγελματικά κάποια στιγμή που σημαίνει ότι καλό φαγητό υπάρχει πάντα σπίτι μας. Τι πρέπει να κάνω για να το πάρω απόφαση, να ξεκινήσω μία σοβαρή προσπάθεια να χάσω έστω 10-15 κιλά να νιώσω ξανά όμορφα? Πρόβλημα υγείας δεν έχω, ούτε χοληστερίνη ούτε ζάχαρο ούτε πίεση, τίποτα! Απλά τα κιλά σιγά σιγά ανεβαίνουν και εγώ δεν λέω να σταματήσω τα μπισκότα, τις σοκολάτες και τα γλυκά για τα οποία με πιάνει τρέλλα.! Με καταλαβαίνει κανείς? Θα μου πείτε ότι είναι ψυχολογικό, το φαντάζομαι αλλά το θέμα είναι ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?????