χορηγηση zyprexa και δυσπιστια
Καλησπερα ,
ο λογος που γραφω ειναι για προβληματα που προκαλουνται στον στενο οικογενειακο μου κυκλο απο ατομο που επασχε απο ψυχωσεις.Πριν περιπου 5-6 χρονια του παρουσιαστηκαν ψυχωσεις οτι τον παρακολουθουνε ,οτι ολοι θελουν να του κανουν κακο και γενικα ολα τα συμπτωματα που σχετιζονται με την ψυχωση.Στην αρχη τον πεισαμε να δει καποιο ψυχολογο.Μαλιστα,δεν δεχοτανε οτι επασχε απο κατι(συνηθες φαινομενο φανταζομαι)και ερχοτανε ο ψυχολογος στο σπιτι.Του χορηγησε zyprexa ωστε να τον βοηθησει να ξεφυγει απο τις εμμονες του.Το εν λογω χαπι το επαιρνε εν γνωση του για περιπου 6 μηνες.Μετα απο αυτο το χρονικο διαστημα ,σταματησε και τα χαπια και τις συνεδριες με τον γιατρο.τοτε ηταν που εκανε μια αποπειρα αυτοκτονιας με υπερβολικη δοση χαπιων αλλα την γλυτωσε.Λογω και της αγχωτικης δουλειας που κανει ,απο τοτε με το παραμικρο ξεσπαει στα πεθερικα μου(προκειται για τον γαμπρο μου)με φωνες και διαφορες ζημιες μεσα στο σπιτι.Πηγανε στον ψυχολογο και τους συνεστησε να συνεχισει την αγωγη που επαιρνε εστω και εν αγνοια του.Αυτο και πραττουν μεχρι και τωρα.Αυτη η κατασταση εχει γινει αφορητη για εμενα ,την γυναικα μου και τα μικρα παιδια μου που επειδη ζουμε απο κατω ,ακουμε τα παντα και φοβαμαι για τον αντικτυπο που ολη αυτη η κατασταση μπορει να εχει στην οικογενεια μου.Ζουμε με τον φοβο ,πως θα ειναι οταν επιστρεψει απο την δουλεια.Τις προαλλες αναγκαστηκα και τον εδιωξα απο το σπιτι μου γιατι αρχισε να φωναζει μπροστα στα παιδια.Την επομενη ,ολα μελι γαλα.Ετσι αντιδρα.Αυτο ομως που εχω παρατηρησει ειναι οτι οταν τα πεθερικα μου λειπουν καθε καλοκαιρι για 1-2 μηνες και δεν υπαρχει καποιος να του χορηγησει το χαπι εν αγνοια του,ειναι πολυ καλυτερα.Κοινωνικος,οχι ευερεθιστος,ομιλητικος και στοργικος με τα παιδια.
Μηπως το χαπι του προκαλει ολα αυτα τα νευρα που εχει?Το παιρνει αρκετα χρονια τωρα χωρις να το ξερει και αυτες τις περιοδους που δεν του χορηγειται ειναι μια χαρα.Μηπως να το σταματουσαμε?Ο ψυχολογος λεει οτι τοσο χρονικο διαστημα μπορει να μεινει χωρις το zyprexa μεχρι να ξαναρχισουνε οι ψυχωσεις του παλι.Αν το σταματησουμε ,λεει,θα επανελθουν οι ψυχωσεις που ειχε στο παρελθον.
Συγνωμμη για το μακροσκελες μυνυμα μου αλλα γραφοντας για τα προβληματα που αντιμετωπιζεις στην καθημερινοτητα σου νοιωθεις οτι το βγαζεις απο μεσα σου.Και μιας και για αυτο το προβλημα μας δεν το γνωριζουν αρκετοι στο περιβαλλον μας ,κρυβεσαι πισω απο το πεπλο της ανωνυμιας του ιντερνετ για να μπορεσεις επιτελους να τα πεις.
Κωστας