Φίλοι και φίλες φίδια. Εμπειρίες
Με αφορμή ενα συμβάν σου συνεβει νωρίτερα σήμερα το βράδυ θυμήθηκα κάποια πράγματα και στεναχωρηθηκα (ευτυχώς ήμουν μακριά από το ψυγείο!).
Τι συνέβη όμως. Γυρνάω σπίτι με το αμάξι απ τη δουλειά. Κλασσικά, αργά και με πόνους στην πλάτη. Στο φανάρι που περιμένω διασχίζει πεζη μια παλιά "κολλητη". Ήμασταν υποτίθεται κολλητες δημοτικό και γυμνασιό έως ότου αποφάσισε στο λύκειο να μη με κάνει πια παρέα γιατί της χαλαγα την εικόνα και της έδιωχνα τους γκομενους.
Ήταν όπως πάντα αδύνατη, με το μαλλί και το υφος της ντίβας. Ντυμένη λες και πήγαινε για μεροκάματο σε μπουζούκια επαχριακης οδού και αγκαλιαζε ένα παλικάρι που του έτρεχαν τα σάλια ως το πάτωμα όπως την κοιταζε.
Δεν θα σας πω ότι ζήλεψα. Όχι, ευχαριστώ. Ούτε το στυλ της με συγκινεί ούτε το σώμα της αλλά ούτε ο κακομοιρης που είχε δίπλα της (γιατί κακομοιρης θα ναι μόλις ανοίξει το στόμα της για να τον "πονεσει" κι αυτον). Αλλά όταν την είδα και επειδή είμαι κλασσική καρκίνος (το λέω και το περιφανευομαι) στεναχωρηθηκα πολύ. Θυμήθηκα σκηνές που είχαμε ζήσει ως παιδιά. Αναμνήσεις από την κατασκήνωση που πηγαίναμε μαζί, αλλά και από τις οικογενειακες διακοπές που κάναμε μαζί. Πόσες φορές δεν είχε μείνει σπίτι μου και πόσες φορές δεν είχα μείνει κι εγώ σ εκείνη. Αφού στο ίδιο κρεβάτι κοιμομασταν, κεφάλι με πόδια η κάθε μία μας.
Περιττό να σας πω πως έκανα μια στάση στο πλησιέστερο περίπτερο, πήρα μια coca-Cola light και έκανα 4 γύρους την περιοχή με το αμάξι έως οτου να ηρεμησω για να μην φάω τα πάντα στο σπίτι (γιατι τρώω συναισθηματικα)...
Είχατε κι εσείς κάποτε φίλες φίδια που ήταν το στήριγμα σας μέχρι που χωρίς εμφανή λόγο και αιτία σας παρατησαν, ή ήμουν από τις λιγες τυχερες που απλά ένα πρωί ξυπνάει ο άλλος στραβά και του λέει (χωρίς τσακωμο) "ξέρεις, δεν μου κάνεις για παρεα" και τελος;
Υγ: αυτό το ότι της χάλαγαν την "εικόνα της" τα κιλά που πήρα εκείνη την περίοδο ακόμα κάνει αντιλαλο στ αφτιά μου. Ήταν δυστυχώς η φράση κλειδί για να πάρω αλλά τόσα κιλά. Για να μην πω το πόσο έκλαψα και πως τελικά άλλαξα λύκειο για να μην την βλέπω, στην μέση της χρονιάς. (Ευτυχώς γιατί αν δεν εφευγα θα είχα πάρει τα τριπλασια κιλα)