Originally Posted by
mila
Να ξεκινήσω καταρχάς λέγοντας ότι δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχολόγο, αν και έχω κι εγώ τα θεματάκια μου. Κάνω πολλές συζητήσεις όμως με την οικογένεια μου, τους φίλους μου ή ακόμη και τους γνωστούς μου.
Πολλοί μου έχουν πει ότι πρέπει να μάθω να συγχωρώ. Προσωπικά όντως δεν συγχωρώ εύκολα, ιδίως αν με πληγώσει κάποιος ή μου κάνει κάτι κακό. Αν αφορά ένα σοβαρό θέμα, απλά δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω σε αυτόν τον άνθρωπο. Αν, από την άλλη, δεν είναι τόσο σοβαρό θα διατηρήσω τη σχέση που έχω, αλλά θα την πετάω την μπηχτή μου όποτε θα το θυμάμαι.
Τη φράση "δεν ξέρεις να συγχωρείς" την ακούω πιο συχνά όταν οι γύρω μου μαθαίνουν ότι δεν μιλάω με τον πατέρα μου εδώ και 15 χρόνια. Και κάπου εδώ απαντάω "ξέρω να συγχωρώ, αλλά δεν θέλω".
Γιατί δηλαδή θα πρέπει να ανέχομαι κάποιον που με πληγώνει, είναι τοξικός άνθρωπος, κτλ.; Ή γενικά, γιατί να μπορεί κάποιος να κάνει μια μα..κία και να θεωρεί ότι εσύ μετά θα συμπεριφέρεσαι σαν να μην τρέχει τίποτα; Και πως να συγχωρέσεις κάποιον που δεν ζητάει καν συγνώμη...;
Επίσης, συχνά ακούω ότι είμαι νέα ακόμη και δεν καταλαβαίνω, αλλά όταν μεγαλώσω θα μετανιώσω που δεν πρόλαβα να πω "τις τελευταίες μου κουβέντες" με κάποιον που δεν ξαναμίλησα κι άλλα τέτοια μελά. Κι εδώ έρχεται η απορία, γιατί να μετανιώνω εγώ και να μην μετανιώνουν οι άλλοι που με τις πράξεις τους μπορεί να με απομάκρυναν;