Η προσοχή μου είναι πάντα ανεπαρκής όμως δεν διέγνωσαν ADHD σε εξειδικευμένο κέντρο
Σε κέντρο διάγνωσης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής στην Αθήνα που μέσω κυριακάτικης εφημερίδας γνώρισα έκανα δύο συνεδρίες πριν 10 χρόνια. Δεν βρήκε ο γιατρός ότι έχω ΔΕΠ (μάλλον την ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder εννοούσε γιατί με ρωτούσε πράματα που κάνουν οι υπερκινητικοί στο σχολείο) και προσέδωσε την ελλειμματική μου προσοχή στην διάγνωση του OCD με ήπια καταθλιπτικόμορφα στοιχεία - Προσωπικότητα Cluster C που είχα ήδη από το φθινόπωρο του 2000. Τώρα βρίσκομαι στην Αγγλία όπου κατά τύχη έπεσα πάνω στον όρο ADD (Attention Deficit Disorder) και θεωρώ πολύ πιθανό να υπάγομαι εκεί. Για να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του σχολείου και να μην μείνω στην τάξη σε μαθήματα όπως πχ Μαθηματικά έπρεπε από μικρή ηλικία να μπω στην διαδικασία των ιδιαιτέρων όπου μόνο με την μασημένη τροφή μπορούσα να λάβω την γνώση. Ήμουν πάντα πολύ κακός στις ξένες γλώσσες και τις παρατούσα πριν χτυπήσω πτυχία (μόνο ένα Lower στα αγγλικά). Όταν έβλεπα μία ταινία ποτέ δεν καταλάβαινα τι γίνεται, σε αντίθεση με τους κολλητούς μου που συζητούσαν τι είχε γίνει στην ταινία που μαζί βλέπαμε. Για να τελειώσω το πανεπιστήμιο έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια και να διαβάζω μόνο 2 καλά μαθήματα κάθε εξάμηνο για να τα δώσω με αξιώσεις. Τα βιβλία τα γέμιζα με καμιά 20αριά διαφορετικά χρώματα από stabilo για να μπορέσω να κωδικοποιήσω τα πάντα και να καταλαβαίνω τι διαβάζω αλλά και να τα θυμάμαι. Σπάνια καταλάβαινα τα ανέκδοτα και γελούσα για να μην θεωρηθώ βλάκας, που το πίστευα και το πιστεύω ακόμα ότι είμαι. Στην Αγγλία που είμαι τώρα χάνω την μπάλα όταν μιλάνε οι άλλοι μεταξύ τους ενώ και σε μένα όταν μιλάνε δυσκολεύομαι πολύ, κυρίως στο listening. Μου λένε δεν είσαι βλάκας γιατί μπήκες στο πανεπιστήμιο. Ωραία, ας το απορρίψουμε αυτό τότε, τότε είναι από το OCD? Από το άγχος? Ξέρω πολλά άτομα με βαρύ OCD και δεν έχουν τέτοια θέματα με την συγκέντρωση. Το ADD θα μπορούσε να αποτελεί απάντηση?