Το μένος της Σαϊεντολογίας απέναντι στην επιστήμη της ψυχιατρικής-ψυχολογίας!
Καλησπέρα σε όλους αρχικά. Παρόλο που δεν ξέρω αν ανοίγω σωστά το θέμα αυτό στην συγκεκριμένη ενότητα του φόρουμ,θα ήθελα να ακούσω απόψεις σχετικά με το γεγονός που αναφέρω στον τίτλο. Σαφώς και έχω προσωπική άποψη επί του θέματος,ωστόσο εχθές μάλιστα έγινα μάρτυρας μιας συζήτησης γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα πολύ δικό μου άτομο συγκεκριμένα που γνωρίζει την ασθένεια που αντιμετωπίζω(Διπολικη διαταραχη),παρακολούθησε τα γνωστά βίντεο των ΣαΪεντολόγων που είναι αναρτημένα στο youtube και κάνοντας μια μικρή σχετική έρευνα στο google,κατέληξε στο ότι ίσως οι ψυχικές διαταραχές και να μην υπάρχουν,να είναι επινοήσεις των γιατρών έτσι ώστε να χαπακώνουν τον κόσμο κλπ. Όπως καταλαβαίνετε καταλήξαμε σε έντονη λογομαχία,καθώς προσπαθούσα να του εξηγήσω την προέλευση των συγκεκριμένων σελίδων ότι είναι δημιουργήματα μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης,αίρεσης ή όπως αλλιώς λέγεται,με σκοπό να προωθήσουν τα δικά της μέσα "βοήθειας",πατώντας πάνω στις αδυναμίες των ανθρώπων που έχουν άγνοια. Και με την πειθώ που διακατέχει τα άτομα που απαρτίζουν την συγκεκριμένη αίρεση,εύκολα παρασέρνουν παραπλανητικά στα μονοπάτια τους ανθρώπους που κατά βάση χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Η απάντηση του ήταν ότι μήπως κι εγώ θα έπρεπε να διακόψω την φαρμακευτική μου αγωγή??? Τι έχετε να πείτε εσείς για όλα αυτά; Γιατί πραγματικά το σκέφτομαι πολύ έντονα από χθες. Αναμένω σχόλια...