Προβληματική καθημερινότητα, πως να την αλλάξω;
Σήμερα χτύπησα ξανά 90 κιλά, δηλαδή περίπου 20-25 παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε για το ύψος μου. Με ενοχλεί πολύ ,αφού έχω ανάγκη μια σχέση με το αντίθετο φύλλο και θέλω και να γυμναστώ, αλλά δεν το θεωρώ εφικτό με τόσα κιλά. Ειδικά το τρέξιμο.
Γενικά πάντα ήμουν παχύς/χοντρός αλλά με διακυμάνσεις. Πριν από δύο χρόνια είχα πέσει κάτω από 70 κιλά, αλλά με χτύπησε κατάθλιψη λόγω συγκυριών, και όχι μόνο τα ξαναέβαλα, αλλά για ένα διάστημα ήμουν σχεδόν βουλιμικός με πολλές και συχνές κρίσεις υπερφαγίας.
Τώρα πλέον μένω με τους γονείς μου και αυτό πιστεύω είναι ένα από τα πράγματα που με αποτρέπουν από τις κραιπάλες που έκανα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα λύθηκε.
Η μάνα μου δεν κατανοεί ή δεν νοιάζεται για το πρόβλημά μου. Δεν ξέρω τι από τα δύο. Αλλά επειδή είμαι άνεργος, δεν έχω λεφτά για να αγοράζω φαγητό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να επιλέγω τι τρώω. Έχω να φάω λαχανικά 2 εβδομάδες. Πέρα από αυτό, το να είμαι όλη μέρα στο σπίτι δεν βοηθάει πολύ την κατάσταση. Ούτε και η μάνα μου που με προτρέπει να φάω κάθε λίγο και επιμένει υπερβολικά σε αυτό παρά την γκρίνια μου.
Και φυσικά η ανεργία με κρατάει στο σπίτι, στο σπίτι χοντραίνω, και εντείνεται η ανασφάλεια/άγχος που με αποτρέπει από το να βρω δουλειά.
Πως στο διάολο να βγω από αυτόν τον φαύλο κύκλο; Δεν μπορώ να φύγω από το σπίτι, τόσο για οικονομικούς λόγους αλλά εν μέρη και για ψυχολογικούς. Δεν θέλω να μείνω μόνος μου μέχρι να έρθω τελείως στα ίσια μου. Δεν μπορώ να βρω δουλειά λόγω άγχους και ανασφάλειας που καλλιεργήθηκαν για πολύ καιρό. Δεν έχω και κανέναν λογικό άνθρωπο να κουβεντιάσω. Το βάρος είναι συνέπεια της καθημερινότητας. Πώς να αλλάξω την καθημερινότητά μου προς το καλύτερο;