Το πρόβλημα δεν είναι η ψυχογενής βουλιμία
Καλημέρα και από εμένα. Δεν θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι κι εμένα με ταλαιπωρεί η μάστιγα της βουλιμίας. Κατάλαβα ότι το πρόβλημα μου δεν είναι αυτό αλλά το ότι δεν έχω αυτοπεποίθηση, δεν μπορώ να ελέγξω την ζωή μου, καταπιεζω τα συναισθήματα μου, καταπίνω υπομονετικά το κάθε τι που συμβαίνει χωρίς να αντιδρώ κτλ. Κατά συνέπεια αυτών και πολλών άλλων καταλήγω στο μόνο πράγμα που μπορώ να ελέγξω και αυτό είναι το φαγητό. Και πώς το ελέγχω; Μα φυσικά με το να απολαμβάνω οποιαδήποτε τροφή θέλω και μετά να προκαλώ εμετό θεωρώ ότι το ελέγχω.. Θέλω να σας πω απλά να αγαπήσετε τον εαυτό σας γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή και είναι κρίμα να χάνουμε στιγμές, εγώ νιώθω ήδη ότι έχω χάσει πολύτιμο χρόνο. Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας. Ζητήστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού, δεν είναι ντροπή. Δεχτείτε αυτό που είστε και συγχωρήστε τον εαυτό σας, αγκαλιάστε τον και μην είστε τόσο αυστηροί μαζί του. Δείτε τι είναι αυτό ή αυτά που σας οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση. Προσωπικά το αντιμετωπίζω με τη βοήθεια ψυχολόγου και χωρίς φαρμακευτική αγωγή αυτή τη φορά. Κάθε μέρα λέω στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω και δεν το βάζω κάτω ακόμα και όταν κάνω επεισόδιο. Μιλάω στον εαυτό μου σαν να είναι παιδί και του λέω δεν πειράζει γι αυτό που έκανες, σιγά σιγά θα το ξεπεράσεις, δεν γίνονται όλα από τη μία μέρα στην άλλη και δεν μπορείς μια συμπεριφορά 10 χρόνων να φύγει μονομιάς! Έχω κάνει πρόοδο και σκέφτομαι τα θετικά που κάνω κάθε εβδομάδα και όχι τον αριθμό των επεισοδίων. Πλέον δεν ζυγιζομαι 5 φορές τη μέρα, ούτε ζυγιζω τα φαγητά μου. Τρώω τις "απαγορευμένες τροφές" που πριν απέφευγα. Ξεκίνησα γυμναστήριο. Ασχολούμαι πάλι με κάποιες εκκρεμότητες που είχα αφήσει στο έλεος τους και γενικότερα το πιο σημαντικό είναι να έχεις ένα στόχο! Εμένα ο στόχος μου είναι να γίνω καλά για να μπορέσω να γίνω μανούλα που τόσο θέλω. Ξέρω πως τώρα που ακόμα δεν έχω ισορροπήσει δεν θα καταφέρω να φέρω στον κόσμο ένα παιδί γιατί φοβάμαι μήπως το κάνω δυστυχισμένο. Κλείνω τα μάτια και φαντάζομαι ότι είμαι χαρούμενη επιτέλους, απολαμβάνω τη ζωή, έχω την οικογένεια μου και πολλά παιδιά και δεν φοβάμαι να κάθομαι στο σπίτι μου! Μην το βάζετε κάτω γιατί αξίζετε!
Εστάλη από SM-G950F στο E-Psychology.gr Mobile App