Λοιπόν λίγα λόγια για μένα. Μέσα σε 2ο χρόνια έχω αλλάξει 5 γιατρούς αλλά δεν πήρα ποτέ φάρμακα. Κλινική κατάθλιψη χωρίς αγωγή με τάσεις αυτοκτονίας, μου πήρε 1 χρόνο να το ξεπεράσω βέβαια μέχρι να σηκωθώ να κάνω πράγματα, γυμναστική-δουλειά-διατροφή-βιταμίνες-ταξίδι κτλ. Ιδεοψυχαναγκαστική από την μέρα που γεννήθηκα. Εξάρσεις και υφέσεις. Παραληρητικές ιδέες που φουντώνουν και αυξάνονται σε έντονο άγχος. Μου πρότειναν διάφορα φάρμακα αλλά δεν δέχτηκα ποτέ να πάρω, και λόγω των παρενεργειών που τις φοβόμουν, και λόγω εγωισμού, αλλά κυρίως επειδή ο αδερφός μου κόντεψε να μας σκοτώσει μες το σπίτι (ήταν ο λόγος που έπαθα βαριά κατάθλιψη πριν 2ο χρόνια).
Είχα αποφασίσει επιτέλους να ξεκινήσω κυρίως από περίεργεια, για να δω πώς είναι να ζει κανείς χωρίς εμμονές. Το κύριο φάρμακο για την ιδψ είχα διαβάσει πως είναι το seroxat, αυτό μου είχε γράψει και επειδή "σφάχτηκα" με τους δικούς μου που δεν ήθελαν να ξεκινήσω θεραπεία, πείσμωσα και ίσα ίσα που πίστευα πως σε μένα όλα θα ήταν μια χαρά. Τόσο που ούτε καν διάβασα τα χαρτιά με τις παρενέργειες ή κάτι για το συγκεκριμένο φάρμακο. 2 μέρες το άντεξα... Αλλαγή αγωγής σε ζολοφτ. 16η μέρα σήμερα. Όοοολη μέρα απίστευτη υπνηλία, κόπωση, η ελαφριά κατάθλιψη που είχα τώρα γιγαντώθηκε σε σημείο να θυμηθώ πώς ήμουν πριν 2 χρόνια που ήθελα να πεθάνω, οι εμμονές και το παραλήρημα το ίδιο. Ξηροστομία, πολλά νεύρα, ζάλη, αύξηση όρεξης για φαγητό, τα αυτιά μου ανα φάσεις βουίζουν και ένα σωρό άλλα που ούτε τα θυμάμαι. Φάρμακα που τα παίρνεις για να σου δώσουν έστω ένα μπουστ και καταλήγεις χειρότερο. Απλά αναρωτιέμαι: ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; Και γιατί να υπάρχουν όλες αυτές οι παρενέργειες; Πειραματίζεσαι και υποφέρεις χειρότερα, τουλάχιστον να έβρισκα κάτι που με πιάνει και μου ταιριάζει. Όταν αυξηθεί η δόση σε 2ο βδομάδες θα γίνω ακόμα χειρότερα δηλαδή; Επίσης αναρωτιέμαι αν θα πιάσει για τις ιδεοληψίες, γιατί για τις παραληρητικές δεν νομίζω να κάνει κάτι αλλά δεν ήθελα να πάρω αντιψυχωσικό. Ούτε εμπιστεύομαι την γιατρό με αυτά που μου είπε γιατί τα αρνιόταν όλα και με έβγαζε τρελή, ειδικά για το seroxat ενώ όντως όταν έπαθα ότι έπαθα ήταν που πήρα να διαβάσω το χαρτί και να ψάξω στο νετ. + ότι οδηγώ και στο ίδιο το χαρτί γράφει πως επηρεάζεται η ικανότητα οδήγησης και αυτή μου έλεγε κουλ τίποτα δεν συμβαίνει, ούτε παχαίνεις με αέρα και με έδιωξε.
Έχω απογοητευτεί γιατί ήταν η τελευταία μου ελπίδα. Έστω για να νιώσω λίγο καλύτερα και επειδή είχα την περιέργεια να ζήσω χωρίς εμμονές. Αμφιβάλλω πλέον αν θα μπορέσω ποτέ να το ζήσω αυτό.
Για πείτε λίγο πότε ξεκίνησε σε εσάς να λειτουργεί το φάρμακο, για τι διαταραχές κτλ.