Το άγχος μιας εγκυμοσύνης.
καλημέρα,
πριν λίγους μήνες έμεινα έγκυος κάτι που το θέλαμε πραγματικά και εγώ και ο άνδρας μου. Ο γιατρός μέσα σε όλα μου μίλησε για φυσιολογικές αλλάγες στη ψυχολογία μου, για εκρηξεις θυμού και αλλαγές στη συμπεριφορά μου.
Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι αλλαγές στη διάθεση πράγματι είναι όπως μου τις περιέγραψε αλλά έρχονται στο μυαλό μου σκέψεις για τα λάθη του παρελθόντος, πόσα πράγματα άφησα να πάνε χαμένα, τι δεν έχω κάνει. τι δεν κατάφερα να κάνω. Είναι πολύ δύσκολο, τα οικονομικά με αγχώνουν, η όλη κατάσταση με αγχώνει. Ο σύζυγος είναι άνεργος αυτή τη στιγμή, εγώ έχω μια καλή δουλειά και τώρα έχω βγει σε αναρρωτική μέχρι να γεννήσω. Τον βλέπω όμως ότι δεν κάνει και πολλές προσπάθειες να βρει μια δουλειά, σα να έχει βολευτεί στο δικό μου εισόδημα, στο ότι έχουμε δικό μας σπίτι και απο εκεί και πέρα όλα καλά.
είμαι σίγουρη ότι γύρω μου μας κοροϊδευουν για αυτό, νομίζω ότι με θεωρούν κορόϊδο, ότι έχω πάρει πάνω μου τα πάντα και αυτό με πληγώνει πολύ. Το χειρότερο όμως δεν είναι οι άλλοι, νομίζω ότι και εκείνος το ίδιο θεωρεί.
Και είναι κάτι που ακόμη δεν έχω βρει τον κατάλληλο τρόπο για να το συζητήσω μαζί του. Λένε ότι η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια χαρούμενη περίοδος, εγώ γιατί δεν τη βλέπω έτσι;