Περιοδος και απωλεια βαρους
Καλημερα, ανοιγω ενα γυναικειο θεμα...αυτη την περιοδο ειμαι σε διατροφη και εδω και 1μιση μηνα τα παω αρκετα καλα.Ο κυκλος μου δεν ειναι σταθερος ,πριν μερικα χρονια δεν μου ερχοταν καθολου περιοδος για μηνες και ειχα παει σε εναν γυναικολογο ο οποιος μου ειχε πει οτι εχω πολυκυστικες και μου προτεινε να παιρνω αντισυλληπτικα,γιατι συμφωνα με τα λογια του δεν υπηρχε αλλος τροπος...Επαιρνα για 2 χρονια περιπου,καποια στιγμη πηγα σε αλλο γυναικολογο ,ο οποιος συμφωνα με τις εξετασεις που ειχα απο τον προηγουμενο,μου ειπε οτι δεν εχω πολυκυστικες(βγαλε ακρη)...και ενιωσα οτι τζαμπα επαιρνα αντισυλληπτικα που ειχα και διαφορα συμπτωματα απο αυτα τα οποια δεν ηταν και οτι πιο ευχαριστο...Τοτε ημουν 55 κιλα με υψος 1,73 και για αυτο προφανως δεν ειχα περιοδο.Εχω και θεμα με τον θυρεοειδη αλλα τελοσπαντων.
Για να καταληξω,τωρα μου ερχεται περιοδος,δεν εχω σταθερο κυκλο αλλα ερχεται κανονικα.Εχω πολλα συμπτωματα προεμμηνορρυσιακόυ σύνδρομου πριν μου ερθει και κατα την διαρκεια...εχω διαβασει μερικα πραγματα.Η ερωτηση μου ειναι , πως αντιμετωπιζετε τις λιγουρες και γενικα αυτες τις μερες?Εγω κανω υπομονη και μου τελειωνει σε λιγες μερες,ομως ειμαι πολυ ευσυγκινητη ειδικα αυτες τις μερες(μη δω καμια ταινια δραμα,θα κλαψω και για την ταινια και για τα δικα μου χαχα)...πολλες λιγουρες σκεφτομαι γλυκα γενικα,νιωθω κουρασμενη,πρήζονται τα ποδια μου πολυ,νευρα κτλ κτλ...Παιρνω μαγνησιο και νομιζω οτι βοηθαει καπως,αλλα καπου διαβασα και για ασβεστιο γνωριζει καμια?Αφηστε που και το οικονομικο δεν βοηθαει στο να υπαρχουν και πολλες επιλογες (υγιεινες) για την διαφορα ξερω 'γω...
Την περασμενη εβδομαδα ,προσπαθησα τις λιγουρες για γλυκα,να τις καλυψω με κακαο ροφημα (αγλυκο βαζοντας στεβια και βανιλινη) και καπως βοηθησε..και γενικα εφαγα μερικα φρουτα παραπανω αλλα ας πουμε η ικανοποιηση δεν ηρθε...Τι κανετε εσεις?
Και ενα αλλο θεμα σε σχεση με την απωλεια κιλων που διαβασα αυτες τις μερες,ειναι χρησιμο να γνωριζουν οσοι προσπαθουν να χασουν βαρος...Να το εχετε στο μυαλο σας : http://www.aftodioikisi.gr/koinonia/...-chamena-kila/