ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ
Καλημέρα σας,
Είμαι 30 και έχω ένα γιο 3 ετών.
"Πόνεσα πολύ" για να τον αποκτήσω αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από τον Γιάννη μου έχασα 2 παιδιά. Λίγο λοιπόν οι κακές μου εμπειρίες, λίγο η φύση μου που είναι ..."ένα συναίσθημα", έπεσα με τα μούτρα στο γιο μου, του έχω τρομερή αδυναμία.
Ποτέ δεν υπολόγισα την κούραση μού ή τις δικές μου ανάγκες μπροστά στην διασκέδαση και διαπαιδαγώγηση του Γιάννη. Μπορούμε να παιζουμε κρυφτο, μπασκετ, κουκλοθέατρο, για ώρες και ας είμαι στο πόδι απο τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
Το μόνο που θέλω είναι να μεγαλώσει μέσα στην αγάπη, την ηρεμία και την καλοπέραση.
Δόξα το Θεό, θα ήμουν αχάριστη αν έλεγα ότι έχω παράπονο από τη ζωή μας. Ο άντρας μου είναι και καλός σύντροφος και καλός πατέρας.
Με λίγα λόγια ο Γιάννης μεγαλώνει μέσα σε μια υγειή και ήρεμη οικογένεια και αναρωτιέμαι λοιπόν ΠΟΥ ΩΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΝΕΥΡΑ !!!
Εδώ και 6 μήνες νιώθω ότι έχω χάσει τον έλεγχο. Ο Γιάννης έχει γίνει πολύ αντιδραστικός, ότι και να του προτείνεις λέει όχι, μπορεί να μου ζητήσει τα πιο τρελά πραγματα και οταν φυσικα του τα αρνηθω αντιδρά με έναν τρόπο που με μου κόβει την ανάσα.
Χτυπιέται, ουρλιάζει σα να τον σφάζουνε, σηκώνει χέρι πάνω μου, και γενικά τετοιες στιγμές δεν τον αναγνωρίζω.
Δεν ειναι βέβαια πάντα έτσι. Τέτοια ξεσπάσματα μπορει να υπάρξουν 1-2 φορές τη μέρα ή ακόμη και 2 φορές την εβδομάδα.
Τις υπόλοιπες ώρες είναι σκέτη γλύκα. Είναι πολύ τρυφερό παιδί, ευαίσθητο και δυναμικό. Ενας συνδυασμός εκρηκτικός.
Του αρέσει πολύ να συζητάμε.
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω πως να φερθώ όταν τον πιάνουν αυτές οι "κρίσεις".
Δεν τον έχω δείρει ποτέ και ούτε θέλω να το κάνω. Δεν βγαίνει τίποτα καλό απο το ξύλο.
Εχω δοκιμάσει και την την τιμωρία όμως αυτό βλέπω ότι τον εξαγριώνει περισσότερο.
Εχω αδιαφορήσει και καποιες φορές και βλέπω ότι ηρεμεί γρηγορότερα όμως δεν έχω πάντα την υπομονη να το πετύχω.
Άλλωστε πως να αδιαφορήσω όταν έχει την απαίτηση να μην θέλει να κατέβει απο το αυτοκίνητο και αν στέκομαι σαν ηλιθια μπροστά του μέχρι να του έρθει η ορεξη αν το κάνει;
Ή όταν θέλει να βγεί στο μπαλκόνι να παίξει μπάσκευ και να φωνάζει στις 3:00 το μεσημέρι.
Ή πάλι όταν πηγαίνουμε στο Super Market και αρχιζει να ουρλιάζει γιατί τον εμποδίζω να γεμίσει το καρότσι με ένα σωρο από άχρηστα πράγματα μόνο και μόνο επειδή του γυάλισε η συκευασία.
Πως μπορώ να αδιαφορήσω εκείνη τη στιγμή, τον βάζω στο αυτοκίνητο και αρχίζω να του φωνάζω.
Αυτο είναι το μόνο σημείο που μου βαραίνει την συνείδηση σαν μητέρα.
Οι φωνές που βλέπω ότι δεν τον φοβίζουν όπως άλλα παιδάκια αλλά τον πληγώνουν, στεναχωριέται και κλαίει με΄σα απο την ψυχή του εκείνη τη στιγμή και έρχεται και κουρνιάζει στην αγκαλιά μου. Η συνέχεια είναι το βράδυ που θα τον κοιμήσω και αφου έχει προηγηθεί ένα τοσο άσχημο πρωινό ή απογευμα κάθομαι και κλαίω από τυψεις.
Αναρωτιέμαι αν είμαι καλή μαμά, τι θα έκανα αν μου πάθαινε τιποτα και διάφορες άλλες σκέψεις που με τρελαίνουν.
Πείτε μου τη γνώμη σας, πως να συμπεριφέρομαι;
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα.
Φωτεινή