Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με την εργασιοθεραπεία;
Printable View
Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με την εργασιοθεραπεία;
Επιγραμματικά...
Εφαρμόζεται κυρίως σε ψυχιατρεία.
Είναι εργασίες που γίνονται για να απασχολείται ένα άτομο προκειμένου να αυξηθεί η λειτουργικότητα κι οι ικανότητές του ή και να αποσπάται από τα προβλήματα...
Είναι συνήθως χειρονακτικές δραστηριότητες και γίνονται συχνά σε ομάδες.
Μπλιαχ!
Είπε η ψυχ μου να δοκιμασω εργασιοθεραπεια, μαλιστα μου κλεισε κ ραντεβου κ δεν ξερω καν τι ειναι, αλλα μου ειπε για να με βοηθησει στην εκφραση.
Ας παω μαι φορα κ βλεπουμε..
Ευχαριστω Παπρικα..
Κ μενα πως θα με βοηθησει?
Κ τι κανεις δηλαδη εκει?
Τι είδους εργασιες?
Κ πως βοηθαει στο να εκφραζεσαι?
αλλα ενταξει, εγω ειπα οκ, δεν εχω κατι να χασω..
απλα δεν βρισκω τι ειναι κ τι κανει?
Δε γνωρίζω λεπτομέριες.
Όπως είπες δε χάνεις κάτι, η ψυχ σου θα έχει τους λόγους της που το πρότεινε.
Οποιαδήποτε απορία έχεις για το τι είναι και σε τι θα σε βοηθήσει μπορείς να τη ρωτήσεις
ναι αλλα... χαχα.. αισθανθηκα σαν πειραματοζωο, ακου εφαρμοζεται στα ψυχιατρεια κ εχει να κανει με χειρονακτικες δραστηριοτητες... Ρεεεεεε ντρεπομαι για τον εαυτο μου... ουφ!
Εφαρμόζεται -- κυρίως -- σε ψυχιατρεία.
Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι.
Κι ούτε πείραμα γίνεσαι.
Πειραματίζεσαι με τεχνικές απ τις οποίες η ψυχ εκτίμησε ότι μπορείς να επωφεληθείς.
Μαρία εγώ π.χ. όταν είμαι dοwn γυρνάω το διακόπτη των σκέψεων μου και πάω και δουλεύω ασταμάτητα μέχρι να ξεχαστώ εντελώς, η πάω για τρέξιμο μέχρι να εξαντληθώ και χωρίς να το καταλάβω νέες σκέψεις έχουν καταλάβει το μυαλό μου , και η ψυχολογία μου έχει αλλάξει εντελώς . Αυτή είναι η αυτό-εργασιοθεραπεία που κάνω εγώ, και από τότε που την ανακάλυψα δουλεύει ρολόι :)
Ναι Ναι Χρόνια σου Πολλά :)
Δεν υπαρχει λογος ντροπης αρκει να νιωθουμε εμεις καλα.
Χρονια πολλα
Σας ευχαριστω παιδια....
μεγαλωνουμε κ μυαλο δεν βάζουμε... χαχα
εργασιοθεραπεια σαν γενικη εννοια την καταλαβαινω κ γω πορωνομαι οταν εχω δουλεια κ δεν σκεφτομαι κ ποσο μαλλον οταν κανω γυμναστικη (οταν εχω διαθεση) την καταβρισκω.
Σαν ψυχ κ θεραπεια δεν την καταλαβαινω, αλλα θα μαθω συντομα..
Αυτό ακριβώς, όταν είμαστε απασχολημένοι μέ κάτι παραγωγικό, δεν σκεφτόμαστε τα προβλήματα μας.
Χρόνια πολλά mstrouf!
κ να ρωτησω κατι ακόμα σχετικά..
ψάχνοντας στο νετ για εργασιοθεραπεία, βρήκα κ εργοθεραπεία, είναι διαφορετικά πράγματα;
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η εργοθεραπεία είναι η εφαρμοσμένη επιστήμη και το επάγγελμα υγείας που παρέχει εξειδικευμένη θεραπευτική αγωγή για να βοηθήσει ανθρώπους να αναπτύξουν, να επανακτήσουν και να διατηρήσουν ικανότητες απαραίτητες για να συμμετάσχουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.
ενω Εργασιοθεραπεία (Occupasional Theraphy) απο το LivePedia.gr
Είναι ο κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με την βελτίωση ελαττωματικών φυσικών χαρακτηριστικών των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
αμεα δεν ειμαι, αλλα παλι δεν καταλαβαινω τον ορισμο