η κοπελα μου εχει καταθλιψη- τι να κανω;
Καλησπερα!
Ειμαι με την κοπελα μου 1,5 χρονο. Τους τελευταιους 6 μηνες εχει διαγνωστει με καταθλιψη, με τασεις αυτοκτονιας, χωρις ομως να θελει να επισκεφτει ψυχολογο και γενικοτερα να ζητησει βοηθεια απο καποιον ειδικο. Της λεω να παμε και μαζι αλλα δε θελει, υποστηριζει πως εχει επισκεφθει στο παρελθον και δε τη βοηθησε. Συμβαινουν πολλα ασχημα στη ζωη της και μονο οταν ειναι μαζι μου ξεχνιεται και ειναι καπως καλα. Συχνα ομως υπαρχουν και ασχημες στιγμες μεταξυ μας, οπου με κατηγορει αδικα και χωρις λογικη, με προσβαλει και γενικως την ενοχλουν ολα και θελει ολα να γινονται με τον δικο της τροπο. Προσπαθω παρα πολυ να την καταλαβω, χωρις να ψαχνω λογικη σε οσα λεει ή κανει. Πληγώνομαι ομως οταν ξεσπαει ετσι πανω στον μονο ανθρωπο που στεκεται διπλα της και την αγαπαει. Αποφευγω να εκφραστω για να μην της προκαλεσω ταραχη, ομως καποιες φορες οταν δεν ειμαι καλα ειμαι καπως υποτονικος και οχι τοσο θερμος, οποτε καταλαβαινει πως κατι τρεχει και ταραζεται σε σημειο που κανει εφιαλτικες σκεψεις. Ολο αυτο προκαλει και σε μενα καταπιεση, καθως δεν μπορω με κανεναν τροπο να εκφρασω τα δικα μου αρνητικα συναισθηματα που προκυπτουν απο τη συμπεριφορα της. Μου βγαινει σε ψυχοσωματικα προβληματα και σε ψυχολογικα. Δεν εχω διαθεση να βγω, δεν κανω ονειρα και σχεδια οπως παλια και νιωθω μια απροσδιοριστη θλιψη μεσα μου. Το σεξ δεν ειναι συχνο και οποτε γινεται νιωθω πως το κανει απλα για να ευχαριστησει εμενα(παροτι το διαψευδει), φοβαμαι μην την πιεσω και με τη σειρα του αυτο ριχνει και τη δικη μου ερωτικη διαθεση. Την αγαπαω και θελω να συνεχισω να τη στηριζω, ομως φοβαμαι.. Απο τη μια της κανω εγω κακο οταν δεν ειμαι καλα και απο την αλλη δε βλεπω επιθυμια εκ μερους της να βοηθησει τον εαυτο της, οι δικες μου προσπαθειες πεφτουν στο κενο, παρασυροντας μαζι και τη δικη μου ψυχολογια..
Τι θα μπορουσα να κανω για να βελτιωσω την κατασταση;