Έκτακτες συστολές και κρίσεις πανικού
Γειά σας παιδιά λέγομαι Πάνος είμαι 23 χρονών στα 24 και είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ.Το πρόβλημα μου είναι οι έκτακτες συστολές και οι κρίσεις πανικού που συνήθως οδηγούν μετά από αυτές.Η αλήθεια είναι ότι από τα 18 μου ξεκίνησα να έχω κρίσεις πανικού και γενικά να φοβάμαι ότι πάντα κατι έχω με την υγεία μου.Έχω περάσει κυριολεκτικά από δεκάδες γιατρούς και πολλές εξετάσεις και όλα βγαίναν θετικά,στην αρχή ηρεμουσα λιγο αλλά μετά πάλι άρχιζαν οι φοβίες.Γενικά κάπως έτσι έχω περάσει τα τελευταία 6 χρονιά.Το θέμα τώρα είναι ότι εδώ και 3 χρονιά έχω αρχίσει να έχω έκτακτες συστολές που φυσικά πάλι πήγα σε καρδιολόγος κλπ και λένε είναι ακινδυνεςαφου δεν υπάρχει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα αλλά ρε παιδιά είναι πραγματικά ανυποφορες.Στο σημείο αυτό να πω ότι εδώ και δύο μήνες έχω ξεκινήσει θεραπεία με zanipram 20 mg (αντικαθλιπτικο)και περιστασιακά όταν με πιάνει η κρίση ζαναξ 0,5mg.Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι πολύ συνεπής στο zanipram γιατι φοβάμαι λίγο τις παρενέργειες.Αλλά ρε παιδιά εγώ ακόμα δεν έχω πειστεί ότι οφείλονται στο στρες.Υπάρχει κάποιος που να είχε έκτακτες και να κατάφερε να τις μειώσει με κα πιο τροπο;Δεν την παλεύω άλλο με αυτήν την κατάσταση πλέον παθαίνω κα που στις 7 με 8 την μέρα και νομίζω παθαίνω ανακοπή.Με έχει πάει πολύ πίσω στην ζωή.Γενικά όποιος έχει κάποια ιδέα η συμβουλή πάνω σε αυτό το θέμα άμα δεν του είναι κόπος θα ήθελε κάπως να με βοηθήσει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη άμα σας κούρασα με το μακροσκελές κείμενο μου.