Πάνε 11 χρόνια από τότε που πήρα τη διάγνωση στα χέρια μου ...εκ γενετής είπαν ..δύσκολη γέννα ..
η διάγνωση που μου έδωσε την απάντηση για το πόσο μόνη και διαφορετική νοιώθω μέσα σε αυτό ...
Πρώτα παιδική ηλικία ...εικόνες κι αναμνήσεις που με πονάνε ...δυσκολία να κάνω φίλους ...και μια κολλητή ..που κάθε άλλο από φίλη δεν αποδείχθηκε ..
Εφηβική ηλικία ...ο χαμός ο ίδιος ..λάθος φίλοι ..επιπολαιότητα ..ώρες διαβασματος ..με ασταθή επίδοσεις ..παράτησα πράγματα που αγαπούσα αγγλικά γαλλικά ..για να μάθω να γελάω ..με αδιάφορους μαθητές ..που δεν έσκαγαν καθόλου για το μέλλον τους γιατί άλλοι είχαν φροντίσει γι αυτούς ...
κι ύστερα οι πρώτες εμπειρίες στην εργασία ...οι σπουδές ..κ πάλι σπουδές ...
αδεξιότητα , αφηρημάδα , λάθη χωρίς να το θέλω ..αδύναμη μνήμη ...αδυναμία να μάθω να ακολουθήσω οδηγίες που δινόντουσαν ..
αποτυχία στις πανελλήνιες ...κακός υπνος πάντα ..και μια βαθιά αίσθηση ότι όλοι μπορούσαν να καταφέρουν αυτό που θέλουν ..εκτός από μ ένα χωρίς να ξέρω γιατί ..
ταμπέλες ταμπελίτσες από τους άλλους ...
κι ακόμα και στις επιτυχίες πάντα θλιμμένη ...καταπονημένη και κουρασμένη ...σαν να μην μου χρωστάει η πηγαία χαρά ...
και τώρα ενήλικη πια .. έχοντας το παλέψει όσο μπορούσα ...
να τρέμω κάθε ώρα και στιγμή για το κάθε αρνητικό σχόλιο ...όσο αφορά τις επιδόσεις μου ...και την λειτουργικότητα μου ...στην εργασία ... να τρέμω κάθε στιγμή κάθε ώρα κάθε λεπτό ...ότι η θεραπεία που έκανα ο κόπος που έχω κάνει όλο αυτό το διάστημα ανα πάσα στιγμή θα εξανεμιστεί με μια αστοχία και μια παρατυπία ...
καμία φιλοσοφία ζωής ...δεν με παρηγορεί ..τα θεμέλεια της αυτοεκτίμησης μου και της αυτοπεποίθησης μου είναι σαθρά ..
θα θελα μόνο να εξαφανιστεί η Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής από το κεφάλι μου ...να είμαι ένας άνθρωπος φυσιολογικός και λειτουργικός ...αποτελεσματικός και αξιόπιστος ...
να καταφέρω και μια φορά να χορέψω χωρίς να μπερδέψω τα βήματα ...
να κρατήσω μια δουλειά να έχω μια ασφάλεια ...
να κάνω μια φυσιολογική οικογένεια χωρίς να επηρρεάσει τους γύρω μου το πρόβλημα μου ...να βάλω τα δυνατά μου χωρίς να με προδώσει το ίδιο μου το μυαλό ....
πονάω και γυρνάω χάλια και κομμάτια κάθε φορά που γυρνάω από τη δουλειά και δεχτώ την παραμικρή παρατήρηση ...
γιατί ξέρω πως οι άλλοι δεν ξέρουν δεν δικαιολογούν δεν νοιάζονται ....
το αποτέλεσμα μετράει πάντα και όχι η πρόθεση ...
θα ξεκινήσω ξανά επισκέψεις στο γιατρό μου ελπίζω πριν σπάσω το κεφάλι μου ...
πριν καταλήξω να κατακερματιστώ ..
έχω πονέσει πολύ ...
ακόμα πονάει το ότι στην ηλικία μου άλλοι είναι αφεντικά ..υπεύθυνοι με πτυχία μεταπτυχιακά ..και εγώ βρίσκομαι με καθυστέρηση 10 χρόνια πίσω ξανά σε μια σχολή ..
πονάει να είσαι ο παρεξηγημένος ...
και κάθε μέρα περνάει πιο πολύ ...
δεν ξέρω τι άλλο να πω μόνο ότι ...
ελπίζω μόνο να μην πάνε όλα χαμένα κι όλα στο βρόντο ...
κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τον άλλον αν ο ίδιος δεν το έχει ζήσει ...ακόμα κι αν έχει πτυχία επί πτυχίων ...
είναι δύσκολο να θες και να μην μπορείς ...
και να βλέπεις τους άλλους με μεγάλη ευκολία να σε προσπερνάνε καθημερινά ...
και να σφίγγεις τα δόντια και να μην δείχνεις πως νοιώθεις πραγματικά ..για να μην γελάσουν μαζί σου μην σε στοχοποιήσουν ...μην σε περιθωριοποίησουν ...
ίσως κι όλα αυτά που γράφω τώρα να είναι ακόμα φοβίες μου γιατί υποτίθεται ότι είμαι σε καλό δρόμο ...και κοντεύω το φυσιολογικό πλέον στην συγκέντρωση ...
διαβάζω περί ΔΕΠ και δεν με εκφράζουν πια τα όσα γράφονται τα περισσότερα ...
όμως ΦΟΒΑΜΑΙ κάθε ώρα και λεπτό ...
μη χάσω σε ένα δευτερόλεπτο ...φιλίες , σχέσεις ...δουλειά ...τα πάντα ..όλα όσα προσπαθώ ...ξανά ..
και πάω πίσω και βλέπω μόνο αποτυχία ..και όλους τους άλλους μόνο να έχουν προχωρήσει ...
Τα θετικά δυσκολεύομαι να τα δω ...αν και ξέρω ότι είναι πολλά ...αν και ξέρω ότι σ αυτά στέκονται όσοι με αγαπούν εδώ κ τώρα ... εγώ όμως δεν μπορώ να τα δω ...
ΦΟΒΑΜΑΙ ...καθε λέξη κάθε κριτική κάθε αξιολόγηση ...την κάθε μου μέρα ...
αυτά ...
από μ ένα ...μόνο η πρώιμη διάγνωση βοηθάει ...