Προβλήματα στη σχέση και πρώην σύντροφοι
Καλησπέρα σας,
Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και θέλησα να γράψω για κάποια ζητήματα που με απασχολούν εδώ και περίπου 3-4 μήνες σχετικά με τη σχέση στην οποία βρίσκομαι. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο γνώρισα τη κοπέλα μου και αφού περάσαμε ένα διάστημα 3 μηνών προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε, μαθαίνοντας ο ένας τον άλλο, μπήκαμε σε σχέση. Τους τρεις μήνες εκείνους ήμαστε ανοιχτά, ενω η ίδια περνούσε ένα άσχημο χωρισμό με τον πρώην της ο οποίος μέχρι και το τρίτο μήνα που βγαίναμε ήταν ακόμα στη ζωή της, κυρίως σεξουαλικά.
Ενώ όλα έδειχναν να έχουν βρει ένα ρυθμό, κάτι δεν κολλούσε και έβλεπα ότι η ίδια επιχειρούσε επικοινωνία μαζί του. Όταν έληξε αυτή η ιστορία και αποφασίσαμε να μπούμε σε σχέση, πέρασα μία από τις δυσκολότερες περιόδους της ζωής μου με στυτικά προβλήματα λόγω επαγγελματικών θεμάτων. Λόγω διδακτορικών σπουδών και μπόλικου άγχους, ξεκίνησα να παίρνω φαρμακευτική αγωγή για να πολεμήσω τα εν λόγω θέματα. Φυσικά δεν της είπα κάτι επ' αυτού, αλλά είναι μία σημαντική διάσταση της σχέσης μας μιας και 1 χρόνο τώρα δεν γνωρίζει κάτι. Να σημειώσω ότι ψυχολογικά ακόμα είμαι αρκετά πεσμένος και συνεχίζω με την φαρμακευτική αγωγή χωρίς να έχει επίγνωση.
Για περίπου 7 μήνες μέσα στη σχέση μας την εμπιστευόμουν πολύ και λόγω αυτής της ειλικρίνειας δεν υπήρχαν ζήλιες. Άλλωστε τη θεωρώ πιστή και την αγαπώ πολύ. Ήταν σε συχνή επικοινωνία με τον πρώην της, χωρίς όμως κάτι το ύποπτο. Τα πράγματα άρχισαν να περιπλέκονται όταν μου ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει κάποιου είδους ανάλυση του πως διαλύθηκε η σχέση της μαζί του και να βρεθούν να συζητήσουν από κοντά μετά από σχεδόν 8 μήνες. Μετά από αυτή τη συνάντηση τους, πέρασε ένα περίεργο διήμερο. Εκείνες τις ημέρες έτυχε να διαβάσω εντελώς καταλάθος ένα μήνυμα στη κολλητή της που έλεγε ότι θα μπορούσε να τα ξαναβρεί μαζί του αν της το ζητούσε. Μετά από έναν τεράστιο καβγά που με κατηγόρησε για τη συμπεριφορά μου και ότι έψαξα το κινητό της (κάτι που δεν συνέβη πραγματικά ποτέ), δεν έδειξε ποτέ να καταλαβαίνει το πόσο σοβαρό ήταν αυτό ως γεγονός. Δεν χωρίσαμε, αλλά άρχισα να αμφισβητώ πολύ το πόσο σταθερή είναι η σχέση μας. Ακολούθησαν μερικές άλλες αποκαλύψεις όπου προσπαθούσε να βρεθεί με έναν ακόμα πρώην της από δύο χρόνια πριν - κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ γιατί επιχείρησε.
Πλέον συζούμε και δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη μας επιλογή. Αυτή είναι 25 και εγώ 27. Τα στυτικά μου προβλήματα δεν έχουν τελειώσει (ακόμα δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό), νιώθω αρκετά περίεργα από τη στιγμή που μείναμε μαζί και συνειδητοποιώ ότι εξακολουθεί να έχει μία σταθερή επικοινωνία με τον πρώην της, παρόλα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι. Παράλληλα λόγω της θρησκείας της, μου μιλάει ακόμα και για γάμο, ενώ δεν σταματάει να κάνει σχέδια για το μέλλον.
Θέλω ειλικρινά τα φώτα σας. Συγγνώμη που ζητώ συμβουλές στο ξαφνικό μιας και είμαι νέος χρήστης, αλλά θέλω να ξέρω εάν όλα τα παραπάνω είναι normal και αν πρέπει να πάρω σοβαρές αποφάσεις για τη σχέση μου. Ξέρω ότι σίγουρα όλα αυτά δεν είναι λογικά, όμως έχω κάνει τα αδύνατα δυνατά χωρίς να υπερβάλω σε αυτή τη σχέση. Της έδωσα το χώρο της, πήρα και εγώ το χώρο μου και προσπάθησα να χτίσω αβίαστα, τελείως οργανικά μία σχέση. Κάποια πράγματα μου φαίνονται πολύ αντιφατικά και μαζί με τα δικά μου τα προβλήματα αναζητώ μία σειρά από συμβουλές ώστε να δω τι μπορώ να κάνω από εδώ και στο εξής. Της έχω εξηγήσει ότι μετά από τον χωρισμό της δεν προσπάθησε ποτέ να απομακρυνθεί από το πρώην της, ενώ η επικοινωνία της μαζί του είναι σχεδόν εβδομαδιαία.
Ευχαριστώ για την ανάγνωση.